Haber

Putin, saldırının ardından tamir edilen Kırım Köprüsü’nü ziyaret etti

-Putin, saldırıdan sonra onarılan Kırım Köprüsü’nü ziyaret etti

Putin köprüde sürdü

KIRIM – Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bomba yüklü TIR’ın patlaması sonucu kısmen çöken Kırım Köprüsü’nün onarımının ardından köprüyü ziyaret ederek köprüye geçti.

Rusya ile Kırım’ı birbirine bağlayan Kırım Köprüsü, 8 Ekim’deki bombalı saldırının kısmen çökmesinin ardından onarıldı. Köprüyü ziyaret eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Saldırıda ağır hasar gören demiryolu sınırındaki onarım çalışmalarını inceleyen Putin, önümüzdeki yaz aylarında tamamlanması beklenen demiryolu sınırındaki yenileme çalışmalarının hızlandırılması talimatını vererek, “Umarım onarım çalışmaları devam eder” dedi. Köprünün demiryolu hattı önümüzdeki yaz ortasına kadar tamamlanacak.” Putin daha sonra araç trafiğinin tekrar başladığı köprüye gitti.

8 Ekim’de Rusya’nın 2014’te Ukrayna’ya hukuksuz bir şekilde ilhak ettiği Kırım’ı Rusya topraklarına bağlamak amacıyla 2018’de açtığı Kırım Köprüsü’ne bomba yüklü bir kamyon saldırdı ve 3 kişi öldü. Rusya saldırıdan Ukrayna’yı sorumlu tuttu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu