Haber

Pakistan’da mitingde patlama: 40 ölü, 150 yaralı

Pakistan’ın Bajaur bölgesinde İslam Ulema Derneği’nin (JUI-F) düzenlediği bir mitingde patlama meydana geldi. Saldırıda 40 kişi hayatını kaybetti, 150 kişi de yaralandı. Yetkililer, ölü sayısındaki artıştan endişe duyduklarını söyledi.

Pakistan Cumhurbaşkanlığı’ndan saldırıyla ilgili yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Bajaur’da meydana gelen patlamayı şiddetle kınadı. Alvi, Bajaur’da meydana gelen patlamada çok değerli canların kaybından dolayı derin üzüntü ve üzüntülerini dile getirerek, şehit ailelerine taziyelerini iletti. namaz kıldığını söyledi.”

Pakistan Başbakanı Shahbaz Sharif, baskınların Pakistan’ın demokratik sistemine karşı çıkanlar tarafından düzenlendiğini belirterek, “Siyasi partilere yönelik saldırılardan da anlaşılacağı üzere, düşman Pakistan’daki demokratik sisteme karşıdır. Sorumlular tespit edilecektir. Korkak taktiklerinin başarıya ulaşmasına asla izin vermeyecektir. Olayda şehit olanların ailelerinin acısını ben dahil tüm millet paylaşmaktadır” dedi.

Pakistan eski Başbakanı Imran Khan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Pakistan’daki terör olaylarının arttığına işaret ederek, “Bajaur’da meydana gelen ve 40 değerli insanın ölümüne, 150 kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı saldırılar. Dualarımız patlamadan etkilenen ailelerle birlikte, “Hayber Pakhtunkhwa başta olmak üzere ülke genelinde terör olaylarının artması önceliklerimizi yeniden belirlememizi gerektiriyor. İktidardakiler siyaset mühendisliğine sırt çevirmeli ve terörle mücadeleyi devlet kaynak ve çabalarının odak noktası haline getirmelidir. Pakistan yeni bir terör dalgasını kaldıramaz” dedi.

resadiye-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu