Ekonomi

Oda başkanından “Antalya’daki deprem sonrası kiralar arttı” paylaşımlarına tepki

Antalya Emlakçılar, Araba Satıcıları, İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, ‘Antalya’da deprem sonrası kira fiyatlarında artış yaşandı’ paylaşımlarını eleştirerek, “Kira fiyatlarının depremle alakası olmadığını defalarca söyledim. Rusya-Ukrayna savaşından sonra Antalya ciddi bir göç aldı.Bunun en basit örneği “Akdeniz Üniversitesi’nde 100 binin üzerinde öğrenci var. Bunların da gelmesiyle birlikte fiyatlar arttı” dedi.
Antalya Emlakçılar, Oto Galericiler, İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar ve Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, gerçekleştirdiği toplantıda kentteki kira fiyatları, konut satışları ve alım satım süreçlerinde yapılması gerekenler hakkında üyelerine bilgi verdi. ‘Emlak Forumu’. Toplantıda konuşan Oda Başkanı Çağlar, “Depremden sonra Antalya’da kira bedeline zam geldi” şeklinde paylaşımları eleştirdi. Çağlar, “Kira fiyatlarının depremle alakası olmadığını defalarca söyledim. Rusya-Ukrayna savaşından sonra Antalya ciddi bir göç aldı. En basit örnekle Akdeniz Üniversitesi’nde 100 binin üzerinde öğrenci var. Bunlardan fiyatlar arttı. Antalya’ya göç devam ediyor. Önlenmesi için araştırma yaptım ve Ankara’da gerekli mercilere ilettim” dedi.
Yoldan geçenlerin ilan sitelerine eser yüklediğini ifade eden Çağlar, “Adam arayanlardan kapora istiyor sonra o adama bir daha ulaşılamıyor. Bizim denetim yetkimiz yok keşke olsa. Destekliyoruz. denetimler.”
“Ev sahiplerimizi vicdanlı olmaya davet ediyoruz”
Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, “Deprem mağduru kardeşlerimizin yanındayız. Antalya’da kira ve konut fiyatları çok yükseldi. Ev sahiplerimizi vicdanlı olmaya davet ediyoruz. Pandemi dönemini yaşadık ve oradayız” dedi. Bu pandemiden sonra fiyatlarda hızlı bir artış oldu.Rekabet Kurulu’na bildirdik.Sonrasında fiyatlar durdurulamaz hale geldi.Rusya-Ukrayna savaşı sonrası ve depremle birlikte piyasa dengesini bozdu.Antalya’da konut stoğu şu an Tükendi. Yeni yapılan evler bir vatandaşın alabileceği büyüklüğü çoktan aştı. Memurların ve emeklilerin şehri Antalya” “Ekibimiz Monako’yu geçti. Bu durumdan dolayı konuyu kendi aramızda tartıştık. Arabuluculuk sistemi kurmak istedik” dedi. – ANTALYA

kayapinar-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu