Haber

Bir fedakarlık hikayesi: Afet bölgesine gittiler, Niğde’de uyandılar

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta 7 büyüklüğünde iki yıkıcı deprem tüm Türkiye’yi salladı. Vatandaşlar, yurdun dört bir yanından deprem bölgelerine gelerek çalışmalara takviye için seferber oldu.

Hüseyin ve Samet, tüm imkanlarıyla depremden etkilenen şehir Gaziantep’tedir. İlk gün gelip enkazdan 7 kişiyi kurtarırlar. Hüseyin ve Samet depremin ilk gününden beri bölgedeler ama 14 gündür oradalar… 15 günlük süreçte Niğde’de 1 gün geçirdiler.

Erhan İdiz’in twitter hesabından yaptığı paylaşımda yer alan konu ile ilgili deprem bölgesinden Niğde’ye uzanan ikilinin hikayeleri şöyle;

Bir fedakarlık hikayesi dinleyecektim ama bir komedi çıktı. Hüseyin ve Samet deprem günü Antep’e gelirler ve 7 kişiyi enkazdan çıkarırlar. Ne zamandır buradasın? 14 gün, İlk gün geldiyseniz 15 olmalı. Abi biz Niğde’de 1 gün geçirdik. ezkaza nasıl? 3 gün uyumadan çalıştıktan sonra biraz uyumaya karar verdik. Minibüse bindik, gözümü açtım, Osmaniye’deyiz. Merhum Hüseyin, kalk diyorum, nereden geldik? Ancak arkadaşlarım bizim de döneceğimizi düşündüler ve minibüsle yola çıktılar. Görünüşe göre kalıp yardım etmeye devam edecektik. Biz tartışmaya devam ederken, Niğde’ye vardık. Sonra indik, malzeme bulduk, bir araca yükledik ve geri döndük.”

Samet ve Hüseyin, biri çiftçi, diğeri lokantacıdır. Şimdi bir çadır kentte yemek dağıtıyorlar ve tırnaklarıyla enkaz kazmak için çok yavaş oldukları için herkes onları tanıyor ama bir o kadar da eğlenceliler. Öyle bir aşkları var ki depremzedeleri bile güldürüyorlar. Komediye dönüşen yazının başında söylediklerime aldanmayın, ikisi de kahraman. Ne zaman döneceksin diye soruyorum. Hüseyin elini uzatır ve “Bütün bu insanlar evinize girince ben de eve giderim” der.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu