Yaşam

Korku Filmi Sevenler Burada: Dünyanın En İyi Korku Filmi Yönetmenleri ve En Sevdikleri Filmler

Korku filmleri genellikle ilginç ve heyecan vericidir. Hele sinemalarda Alfred Hitchcock, Wes Craven, John Carpenter gibi ünlü yönetmenlerin imzası varsa. Korku filmi izlemeyi seviyorsanız bu içeriğimize bayılacaksınız. İşte en nezih kaygı filmi yönetmenleri ve en sevdikleri filmler…

Alfred Hitchcock

Korku sineması denilince akla gelen ilk isim elbette ki Hitchcock’tur. 13 Ağustos 1899’da İngiltere’de doğan Hitchcock, sinema dünyasına 1920’de Famous Players Lasky’nin Londra şubesinde sessiz filmler için ara sahneler hazırlayarak girdi. Daha sonra 70’e yakın kaygı sinemasının yönetmenliğini yaparak kaygı sineması dünyasında adından söz ettirmeyi başardı.

Hitchcock’un en sevilen filmlerine bir göz atalım…

Sapık – Psiko (1960)

İmdb: 8.5

Marion ve erkek arkadaşı Sam, paraları olmadığı için evlenemezler. Ancak Marion’un işvereni, bankaya yatırması için ona kırk bin dolar verir ve Marion parayı çalar. Yaşadığı yerden ayrılan Marion, geceyi geçirmek için bir motel bulur. Motel sahibi Norman Bates, Marion’un arkadaşıdır ve onu evinde kalmaya davet eder. Marion’un bu daveti kabul etmesi her şeyin raydan çıkmasına neden olur…

Ölüm Korkusu – Vertigo (1958)

İmdb: 8.3

Ne yazık ki Dedektif Ferguson, hata kovalarken çatıdan düşen ortağını kurtaramaz ve bu ölümün ardından yükseklik korkusu yaşamaya başlar. Bu kaygı zaman geçtikçe baş dönmesine dönüşür. Emekli olmak zorunda kalan Ferguson, bir gün bir iş teklifi alır. Ferguson’un arkadaşı, karısına göz kulak olması için onu tutar…

Cinayet Var – Cinayet İçin M Çevir (1954)

İmdb: 8.2

Eski bir tenis oyuncusu olan Wendice, güçlü karısıyla birlikte Londra’da yaşamaktadır. Wendice, kocası mutsuz olduğu için tenis kariyerinden vazgeçer ama onu aldatır. Karısının kendisini aldattığını öğrenen Wendice intikam almaya karar verir ve bir cinayet planı hazırlar…

wes craven

Gençlik/korku sineması denilince akla ilk gelen isim Wes Craven’dır. Birçok ünlü filmin yaratıcısı olan Craven, bugüne kadar 30’dan fazla filmin yönetmenliğini ve senaristliğini yaptı. Craven’in en popüler sinemaları;

Elm Sokağında Kabus (1984)

İmdb: 7.4

Amerikan anksiyete sinema salonlarının ortasında çok sevilen Nightmare on Elm Street’in oyuncu kadrosunda John Saxon, Johnny Depp, Heather Langenkamp ve Robert Englund yer alıyor. Filmin konusu Los Angeles’ta insanları öldüren biri. İnsanların rüyalarına giren Freud Krueger, kurbanlarını çoğunlukla çocuklardan seçiyor.

Gece Uçuşu – Kırmızı Göz (2005)

İmdb: 6.5

Bir Amerikan manevi gerilim filmi olan Night Flight, Miami’ye giderken bir terörist tarafından öldürülen otel müdürünü konu alıyor.

John marangoz

John Carpenter, kült korku filmi “Cadılar Bayramı”nın ve ünlü kurgusal seri katil “Michael Myers”ın yaratıcısıdır. En sevilen korku filmi yönetmenlerinden biri olan Carpenter, aynı zamanda filmlerin senaristliğini de üstleniyor.

Şey (1982)

İmdb: 8.2

Kurt Russell’ın başrolünü oynadığı sinemanın oyuncu kadrosunda; Keith David, Wilford Brimley, David Clennon, TK Carter, Richard Masur, Donald Moffat. Filmin konusu ise şöyle; Bir araştırma ekibi, Antarktika’da kar altında bir şey keşfeder. Sonra bazı gizemli olaylar gerçekleşir.

Yabancı – Cadılar Bayramı (1978)

İmdb: 7.7

Cadılar Bayramı zamanının kült filmlerinden biri olan Yabancı, Myers’ın altı yaşındaki ablasının öldürülmesini konu alıyor. Filmde 15 yıllık bir zaman atlaması vardır ve Myers, psikiyatri hastanesinden kaçarak hayatına geri döner. Myers’ın dönüşü insanların hayatını tehlikeye atar ve cinayet bir anda Myers’ın hayatının merkezi haline gelir.

Dario Argento

İtalyan kaygı sineması denilince akla gelen ilk isim elbette ki Dario Argento’dur. Argento, “Gore Style” adlı kanlı korku sinemasının babası olarak kabul edilir. Ünlü yönetmen Suspiria filmiyle adından söz ettirdi.

Suspiria (2018)

İmdb: 6.5

Yeniden çevrim olan film, 1977 yılındaki Berlin’in öyküsünü anlatıyor. Filmin konusu ise şu şekilde; Amerikalı bir genç bayan olan Susie Bannion, dünyaca ünlü bir dans okulu olan Markos Tanz Company’ye katılır. Tam Susie geldiğinde, okulun başka bir öğrencisi olan Jessica gizemli bir şekilde ortadan kaybolur.

Tobe Hooper

Amerikalı yönetmen kaygı sinemasının en değerli isimlerinden biridir. Teksas Katliamı ile ünlenen yönetmen, halen film çekmeye ve adından söz ettirmeye devam ediyor.

Teksas Katliamı (1974)

İmdb: 7.4

Filmin başrollerinde Paul A. Partain, Marilyn Burns ve Edwin Neal yer alıyor. Filmin konusu Teksas’a seyahat eden bir grup gencin öldürülmesidir.

Kötü Ruh – Poltergeist (1982)

İmdb: 7.3

1982 ABD doğaüstü korku filminin başrollerinde JoBeth Williams, Craig T. Nelson, Heather O’ROURKE ve Beatrice Straight var. Filmin konusu, kızlarını kaçıran kötü niyetli hayaletler tarafından evleri işgal edilen bir aile hakkındadır.

David Lynch

Rahatsız edici bir film denilince akla gelen ilk isim şüphesiz ki Lynch’tir. Manevi gerilim tarzında yaptığı filmlerle adından söz ettiren Lynch’in adından söz ettiren pek çok filmi bulunmaktadır.

Mulholland Yolu – Mulholland Yolu (2001)

İmdb: 7.9

The End of Mulholland, psikolojik gerilim, gizem ve drama türlerinde 2001 yapımı bir Amerikan-Fransız filmidir. Filmin başrollerinde Naomi Watts, Laura Elena Harring ve Justin Theroux yer alıyor. Filmin konusu Los Angeles’a gelip teyzesinin evinde kalan, hafızasını kaybeden Betty Elms isimli bir aktrisin aynı evde saklanan Rita ile tanışıp arkadaş olmasının hikayesidir.

Mavi Kadife – Mavi Kadife (1986)

İmdb: 7.7

ABD yapımı gerilim sinemasında Kyle MacLachlan, Isabella Rossellini, Dennis Hopper ve Laura Dern rol alıyor. Filmin konusu, bir komşunun arka bahçesinde çimenlerin üzerinde kesik bir kulak bulan üniversite öğrencisi Jeffrey Beamount’un hikayesidir.

Guillermo Del Toro

Ünlü Meksikalı yönetmen Toro, Pan’s Labyrinth adlı filmiyle gündeme geldi. Birçok filmi seyirciye sevdiren ünlü yönetmen Hellboy dizisinin yönetmenliğini de üstlenmiştir.

Pan’ın Labirenti (2006)

İmdb: 8.3

10 yaşındaki Ofelia, hamile ve hasta annesiyle birlikte 1944’te yüzbaşı olan üvey babasının yanına taşınır. Ofelia ve annesinin yeni taşındığı bu konut aynı zamanda ormanın içinde bir polis karakolu ve Bu konutun arka bahçesinde gizemli bir labirent var. Labirentte Pan isimli gerçeküstü bir yaratık, küçük kızın bütün hayatını değiştirir…

Cehennem Boyu (2004)

İmdb: 6.8

60 yıl önce İkinci Dünya Savaşı sırasında cehennemin alevleri arasında doğan Hellboy, dünyaya kötülük yapmak için getirildi. Ancak karanlık geçmişine rağmen Hellboy düzgün bir adam olur ve dünyayı kötülüklerden korur.

George A Romero

Zombi sinemalarının mimarı olarak gösterilen Romero, distopik korku filmlerinde günümüz toplumunun zihnine zombi algısını yerleştirmeyi başarmıştır.

Yaşayan Ölülerin Gecesi – Yaşayan Ölülerin Gecesi (1968)

İmdb: 7.8

1968 ABD yapımı bir zombi filmi olan Night of the Living Dead, zombilerden kurtulmak için mücadele eden yedi kişilik bir grubun hikayesini anlatıyor.

Ölülerin Şafağı – Ölülerin Şafağı (2004)

İmdb: 7.3

Açıklanamayan bir veba ile, gezegenin nüfusu, hayatta kalmak için her zaman insan eti ve kanı arayan zorlu zombilere dönüştü. Vebadan kaçan bir grup insan bir alışveriş merkezine sığınarak hayatta kalmaya çalışır. Ama hayatta kalabilmek için kendilerini zombilerden korumayı da öğrenmeleri gerekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu