Haber

MHP, Adana’da 3 ilçe merkezini kapattı, Bahçeli’nin danışmanı görevden alındı

mhpAdana’nın Karaisalı, Saimbeyli ve Yumurtalık ilçe merkezlerini kapattı, Siyasi ve Yerel İşler Başkanı Başdanışmanı Hüseyin Sözlü’yü görevden aldı ve disiplin cezası verdi.

MHP’DEN YEREL SEÇİM ÖNCESİ SÜRPRİZ KARAR

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde çalışmalarını sürdüren, mhpşaşırtıcı bir karar aldı. mhp, Adana’daki 3 ilçe merkezini kapattı ve Başkan Devlet Bahçeli’nin başdanışmanını görevden aldı.

3 İLÇE MÜDÜRLÜĞÜ KAPATILDI, GENEL DANIŞMAN GÖREVDEN ÇIKARILDI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, sosyal medya hesabından açıklama yaparak konuya ilişkin şunları söyledi: “Yerel oy Adana ilinin Karaisalı, Saimbeyli ve Yumurtalık ilçe merkezleri, çalışmaları sırasında parti disiplinine ve politikalarına aykırı davranışları nedeniyle kapatıldı. Aynı gerekçeyle Siyasi ve Yerel İşlerden Sorumlu Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hüseyin Sözlü de Başdanışmanlık görevinden alınarak ihtiyatlı bir şekilde merkez disiplin kuruluna sevk edildi. Kamuoyuna duyurulacaktır.”

HÜSEYİN KELAMLI KİMDİR?

Hüseyin Kelamlı, 1965 yılında Ceyhan’ın Çokçapınar köyünde doğdu. Aslen Yörüklüdür. İlköğrenimini köyü Ceyhan Çokçapınar’da, orta öğrenimini Ceyhan Yaltır Kardeşler Ortaokulu ve Ceyhan Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne girerek 1989 yılında ziraat mühendisi olarak mezun oldu. 1990 yılında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nde işletme mühendisi olarak göreve başladı. 1992 yılında Ceyhan Vaka Merkezi Lideri oldu. 1997 yılında DSİ Kösreli İşletme ve Bakım Baş Mühendisi olarak atandı.

İHALEYE fesat karıştırma suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

1999-2013 yılları arasında Milliyetçi Hareket Partisi’nden üst üste üç dönem Ceyhan Belediye Başkanı seçildi. Ceyhan Belediye Başkanı, kararın Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi tarafından bozulmasının ardından yapılan yeniden yargılamada beraat etti.

Hüseyin Sözlü

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MHP’DEN SEÇİLDİ

30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde yüzde 33,51 oyla Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 2019 yılında Cumhur İttifakı’nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde seçilen Zeydan Karalar, 5 yıl boyunca yürüttüğü Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini devraldı. Halen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Başdanışmanlığı görevini yürütmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

haber-senpazar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu