Ekonomi

JP Morgan Türkiye’ye ilişkin yıl sonu enflasyon ve faiz tahminini artırdı

Türkiye İstatistik Kurumu ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon geçen ay yüzde 9,09 oranında artarken yıllık bazda yüzde 58,94’e yükseldi. Bu gelişmenin ardından ABD’li yatırım bankası JP Morgan, Türkiye’ye ilişkin yıl sonu enflasyon ve faiz tahminlerini artırdı. Dev bankanın yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 65’e, faiz indirimi ise yüzde 45’e çıktı.

ENFLASYON ZİRVESİ İÇİN MAYIS 2024’Ü İŞARETLEDLER

ABD’li yatırım bankası JP Morgan, ağustos ayı enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 62’den yüzde 65’e çıkardı. JP Morgan ayrıca Türkiye’de enflasyonun Mayıs 2024’te yüzde 73’e ulaşacağını öngördü.

FAİZ BEKLENTİLERİNİ DE ARTTILAR

JP Morgan, Türkiye için yıl sonu politika faizi tahminini yüzde 35 olarak yukarı yönlü revize etti. Türkiye için yıl sonu politika faizi tahmini olan yüzde 35’te yukarı yönlü risk gören banka, 2024 politika faizi beklentisini de yüzde 40’tan yüzde 45’e çıkardı.

“TÜFE ENDEKSLERİ ENFLASYONLA DÜŞÜŞ SÜRECİNİN UZATTIĞINI GÖSTERİYOR”

JP Morgan analisti Fatih Akçelik müşterilerine yazdığı araştırma notunda, “Ağustos TÜFE enflasyondaki düşüş sürecinin uzadığına işaret ediyor. Enflasyonun kalıcı olmasını beklediğimiz için Mart 2024’teki yerel seçimlerden sonra enflasyonist baskılara karşı daha fazla nakit sıkılaştırması öngörüyoruz. ” söz konusu.

milasajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu