Haber

İstanbul’da Drone Destekli Trafik Kontrolü: Denetimlerde Kurallara Uymayan Sürücülere Cezalar Verildi

İstanbul’da drone destekli trafik kontrolü

Denetimlerde kurallara uymayan sürücülere ceza

İSTANBUL – Sarıyer Maslak’ta Trafik Şube Müdürlüğü Grupları tarafından drone ile trafik kontrolü gerçekleştirildi. Kontrolde kurallara uymayan sürücülere toplam 5 bin 905 lira ceza kesildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri tarafından Sarıyer Maslak’ta gerçekleştirilen drone destekli denetimlerde, kurallara uymayan sürücüler tespit edilerek uygulama noktasına getirildi. Denetimlerde sürücülerin belgeleri kontrol edilirken, kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulandı. Drone ile yapılan muayenede, emniyet kemeri takmadıkları gerekçesiyle 5 sürücüye 436 liradan toplam 2 bin 180 lira, muayenesiz araç kullanan 2 sürücüye toplam 951 lira, toplam 1 bin 902 lira, Araç kullanırken cep telefonu kullanan 1 sürücüye 951 lira, kask takmayan 2 motosiklet sürücüsüne 436 lira. Her bir liradan toplam 5 bin 905 lira para cezası kesildi.

Seyir halindeyken cep telefonu kullanan Ömer Akkoyun, “Tabii ki trafik sıkışıklığından dolayı telefon trafiğimiz var. Elimde telefon olduğu için aplikasyonda ters çevrildim. Aslında dönmedim. Drone’u görün. Tabii ki kurallara itirazımız yok, herkes görevini yapıyor. Trafik bizim için ağır. Doğal olarak bizim işimiz de yürüyor. Telefon artık hayatımızın bir modülü haline geldi. Ne kadar kural ihlali dersen de uzuv olduk. Umarım bunlar değişir ve bundan sonra ceza yemeyiz” dedi.

Öte yandan kontrollerin gün boyu devam edeceği öğrenildi.

haberkadinhani.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu