Haber

İsrail Arama Kurtarma Ekipleri Enkazdaki Çalışmalara Gece Boyunca Katıldı… Aralarında Çocukların da Bulunduğu 4 Kişi Kurtarıldı

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük depremin ardından dünyadan Türkiye’ye arama kurtarma ekipleri ve insani yardım geldi. İsrail’den arama kurtarma ekipleri enkazda arama kurtarma çalışmalarına başladı. İsrail’in Türkiye Büyükelçiliği, aralarında çocukların da bulunduğu 4 kişinin İsrail arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldığını bildirdi.

Kahramanmaraş’a bağlı Pazarcık ve Elbistan merkezli 6 Şubat’ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem 10 ili vurdu. Binlerce bina çökerken arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı (AFAD), 6 Şubat’ta meydana gelen deprem nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısını; 06.15 itibarıyla yaralı sayısı 6 bin 234’e, yaralı sayısı ise 37 bin 11’e ulaştı.

Almanya, ABD, Azerbaycan, Ermenistan, Yunanistan gibi birçok ülke, depremde yardım için Türkiye’ye arama kurtarma ekipleri ve insani yardım gönderdi.

İsrail’den arama kurtarma ekipleri gece saatlerinde enkazdaki çalışmalarını sürdürdü. Arama kurtarma ekipleriyle birlikte gelen İsrail’in eski Romanya Büyükelçisi ve Dışişleri Bakanlığı bürokratı David Saranga, resmi sosyal medya hesabından çalışmayla ilgili açıklama yaptı.

“İsrail’in Türkiye’ye giden kurtarma ekibinin enkaz altında kalanları bulmak için bütün gece çalıştığını” söyleyen Saranga, enkaz altında kalanları kurtarmak için her şeyi yapmaya devam edeceklerini vurguladı. Saranga, Türk kuvvetleri ile İsrail kuvvetlerinin birlikte çalıştığını söyledi.

İsrail’in Türkiye Büyükelçiliği de, “İsrail arama kurtarma ekibi sabaha kadar deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürerek aralarında çocukların da bulunduğu 4 kişiyi kurtarmayı başardı. Ekip üyeleri aynı anda farklı noktalarda zamana karşı çalışmalarını sürdürüyor. .”

yakutiyehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu