Sağlık

Çiğli’de Hasta Şikayetlerine Rüşvet Soruşturması Açıldı

İzmir Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat olan bir hasta, acil serviste görev yapan sağlık görevlisi YB’den rüşvet istediği için suç duyurusunda bulundu. Şikayet üzerine İzmir İl Sağlık Müdürlüğü sağlık görevlisi hakkında soruşturma başlatırken, konuyla ilgili adli soruşturma da başlatıldı. Bilim Sıhhat Haber Ajansı (BSHA), Hastane Müdürü Başhekim Dr. Öğretim Üyesi İlker Kızıloğlu’ndan bilgi aldığını söyledi.

Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Nöbetçi Görevden Uzaklaştırıldı

Bakırçay Üniversitesi Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat olan bir hasta, ameliyat süreçlerinin yürütülmesinde aracı olan sağlık görevlisinin kendisinden ücret talep ettiğini öne sürerek şikayetçi oldu. Hastanenin acil servisinde görev yapan sağlık görevlisi İB’den şikayetçi olan hastanın iddiası doğrultusunda, durum Çiğli Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından İl Sağlık Müdürlüğü’ne bildirildi. İdari ve adli soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Hastane Başhekimi Dr. BSHA’ya ulaştı. Öğretim Üyesi İlker Kızıloğlu, hastanın savunmasına; Sağlık görevlisinin cerrahi süreçlerin daha hızlı ve çabuk geçmesi için kendisinden fiyat istemekten yana olduğunu belirtti. Başhekim Kızıloğlu, hastanın iddiası doğrultusunda konuyu İl Sağlık Müdürlüğü’ne bildirerek kabahat davası açtıklarını belirterek, konunun hem idari hem de isim bazında araştırıldığını ve memurun açığa alındığını kaydetti.

Sağlık Turizmi Argümanı Gerçek Değil!

Sağlık görevlisinin sağlık turizmi adı altında VIP hastaları hastaneye getirerek sıra beklemeden hastanın işlemlerinin halledilmesine yardımcı olduğu ve bunun karşılığında hastadan 10 lira fiyat istediği olayla ilgili kamuoyunda tartışmalar yaşandı. bin TL. Olayın sağlık turizmi adı altında yürütüldüğü yönündeki söylentilere yanıt veren Başhekim Kızıloğlu, iddiaları yalanladı. Başhekim Kızıloğlu, konunun sağlık turizmi ile alakası olmadığını, birkaç hasta değil tek hasta olduğunu ve hastanın yabancı kökenli değil Türk olduğunun altını çizerek, konunun sağlık turizmi açısından da araştırıldığının altını çizdi. müfettişin soruşturmasından.

(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu