Haber

İngiltere yasa dışı göçmenlere ve işverenlere daha ağır para cezaları uygulayacak

İngiliz hükümeti, yasa dışı göçmen çalıştıran işverenlere ve mülklerini göçmenlere kiralayan mal sahiplerine uyguladığı para cezalarını üç kattan fazla artırmaya karar verdi.

İngiltere İçişleri Bakanlığı, yasadışı göçmenlerin kendileri için çalışmasına veya mülklerini kiralamasına izin veren işverenlere ve ev sahiplerine verilecek para cezalarının üç katından fazla olacağını duyurdu.

Yapılan açıklamada, bu değişikliğin cezalarda 2014 yılından bu yana görülen “en büyük artış” olduğu belirtilirken, kaçak işçi çalıştıran her işverene verilecek cezanın 2014 yılında 15 bin liradan 45 bin liraya, mükerrer ihlallerde ise 20 bin liradan 20 bin liraya çıkarıldığı belirtildi. 60 bin liraya .

Para cezalarının ev sahipleri için 80 liradan 1000 bin liraya, kiracı için 5 bin liradan 10 bin liraya çıkarılmasına karar verildiğine dikkat çekilen açıklamada, cezanın devam edeceğine dikkat çekildi. ihlaller tekrarlanırsa daha da artar.

Açıklamada, cezalardaki değişikliğin önümüzdeki yılın başında yürürlüğe gireceği belirtildi.

İngiliz bakan: “Yasadışı göçmenleri destekleyen haydut operatörlere baskı yapmalıyız”

İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman da eski adıyla Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X’te yasadışı göçmenlerin Birleşik Krallık’ta çalışma veya mülk kiralama haklarının olmadığını paylaştı.

Braverman, “Yasadışı göçmenleri destekleyen haydut operatörlere göçmen teknelerini durdurmaları için baskı yapmalıyız” dedi. ifadesini kullandı.

Bakan Braverman, yasadışı göçmenlerin Birleşik Krallık’ta ev kiralamasına ve çalışmasına izin veren mal sahipleri ve patronlara verilen para cezalarının üç kattan fazla arttığının altını çizdi.

İngiliz hükümeti, geçen ay onaylanan Yasadışı Göç Yasası kapsamında ülkeye gelen yasa dışı göçmenleri 28 gün içinde sınır dışı etmeyi planlıyor.

Göçmenleri güvenli oldukları takdirde geldikleri ülkelere veya Ruanda gibi dini kabul edilen üçüncü ülkelere göndermeyi planlayan İngiltere, ülkeye yasa dışı yollardan girenlere sığınma başvurusu hakkı vermeyecek.

karatay-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu