Haber

İngiltere, Nijer’deki büyükelçilik personelini azaltmaya karar verdi

Dışişleri Bakanlığı’ndan Nijer’de yapılan açıklamada Askeri darbe protestoları ve huzursuzluğu ateşledi.Söz konusu protestoların şiddetli olabileceği ve durumun uyarı yapılmadan hızla değişebileceği vurgulandı.

Açıklamada, “Güvenlik durumu nedeniyle, Niamey’deki İngiliz Büyükelçiliği kesintili olarak işçi sayısını azaltıyor.” kelime yer aldı.

Nijer’den tahliye edilen ilk İngiliz vatandaşları grubu

İngiltere Dışişleri Bakanı James CleveryEski adı Twitter olan sosyal medya platformu X’te yaptığı açıklamada, İngiliz vatandaşlarının ilk grubunun Nijer’den inançla ayrıldığını duyurdu.

Akıllıca, Birleşik Krallık olarak Nijer’deki durumu çözmek için Afrika ve ECOWAS öncülüğünde bir çözümü desteklediğimiz açıktır.”değerlendirmesini yaptı.

Birleşik Krallık vatandaşları için Nijer’e de seyahat uyarısı yaptı.

Nijer’de darbe

Nijer’de Başkan Muhammed Bazum26 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayına bağlı unsurlar tarafından gözaltına alındı ​​ve gece saatlerinde ordunun yönetimi ele geçirdiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı Orgeneral Omar Tchiani,28 Temmuz’da Ulusal Vatanı Koruma Konseyi (CNSP) cuntasının liderliğini üstlendiğini ve geçiş hükümetinin başına geçtiğini açıkladı.

Bazum, 26 Temmuz’dan beri özel konutunda tutuluyor.

haberihsangazi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu