Haber

Hamas kandırıldı! İsrail ordusunu şok eden olay

Walla internet sitesinde yer alan haberde, 7 Ekim sabahı Hamas ve Filistinli grupların düzenlediği “Aksa Tufanı” operasyonu öncesinde gerçekleştirilen “aldatma”nın ayrıntılarına yer verildi.

Operasyondan 18 ay önce Hamas “Bilinçli olarak eğitici videolar paylaştı”Bahsi geçen haberde söz konusu grup “gülünç ve profesyonellikten uzak”Tatbikatlar düzenleyerek İsrail istihbaratını yanılttığı belirtildi.

HAMAS TATBİKATLARINI BİLİNÇLİ PAYLAŞTI

Haberde, Hamas’ın 7 Ekim öncesinde üyelerinin tatbikatlarına ilişkin bilgi ve görüntüleri kasıtlı olarak paylaştığı, İsrail istihbarat servislerine ise “rutin eğitim verdiği” yönünde talimat verdiği belirtildi.

“Hamas 18 ay boyunca aldatarak büyük bir sürpriz saldırıya hazırlandı.”Haberde, rutin hale gelen tatbikatların Filistin medyasında da yayınlandığı kaydedildi.

İsrail ordusunun ve istihbaratının bu şekilde “duyularının köreldiği”, böylece üst düzey İsrailli komutanların “teyakkuz durumuna giremediği” kaydedildi.

PROFESYONEL OLMAYAN TATBİKATLAR

Haberde Hamas’ın tatbikatlarında “denize doğru füzelerin fırlatıldığı, menzilinin ölçüldüğü ve mühimmat eğitimi verildiği” bilgisi yer aldı.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları’nın “aldatma ve eğitim operasyonu” kapsamında tatbikat klipleri hazırladığı vurgulandı.

Tatbikat videolarında Hamas üyelerinin ateş çemberinden atlaması, yerde yuvarlanması, motosiklet ya da arabadan atlaması İsrail istihbaratı tarafından “saçma ve amatörce” olarak değerlendirildi.

GAZZE’YE BASKINLARDA SON DURUM

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, İsrail’in “Filistinlilere ve Mescid-i Haram başta olmak üzere kutsal mekanlarına yönelik sürekli ihlallerine misillemede bulunduğu” gerekçesiyle 7 Ekim sabahı kapsamlı bir saldırı başlatırken Mescid-i Aksa’nın ardından İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne ağır hava saldırıları düzenledi. bombardımanı başlattı.

İsrail, Gazze’den düzenlenen saldırılarda 315’i asker olmak üzere 1.400’den fazla İsraillinin öldürüldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre Gazze Şeridi’nde 31 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda öldürülen asker sayısı 30’a yükselirken, Kassam Tugayları’nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeria’da da bir İsrail askeri hayatını kaybetti.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre Gazze’de İsrail saldırılarında 4 bin 104’ü çocuk, 2 bin 641 kadın olmak üzere 10 bin 22 Filistinli öldürüldü, en az 25 bin kişi de yaralandı.

İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler Batı Şeria ve Kudüs’te 159 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze’nin binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi, Nasr Çocuk Hastanesi, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastaneleri ile Kudüs çevresini ve Filistin’e bağlı Endonezya hastanelerini vurdu. Kızılay, tahliyeye zorluyor. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 63 Hizbullah üyesi ve 4 İsrail askeri hayatını kaybetti.

divrigi-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu