Haber

Emine Erdoğan, BM Habitat İcra Direktörü Şerif ile görüştü

Emine Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif ile bir araya geldi.

Emine Erdoğan, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Türkiye’ye geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Şerif’i Huber Köşkü’nde kabul etti.

BM Habitat İcra Direktörü Şerif, depremden etkilenen Türkiye halkıyla dayanışma için burada olduğunu belirterek, “Ben şahsen buradayım, hem depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı, hem de hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Depremde hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyorum ama BM Habitat olarak zaten burada bir ekibimiz var ama başka ne destek verebiliriz.” söz konusu.

Emine Erdoğan, Şerif’e BM’de tüm dünyaya yardım daveti yaptığı için teşekkür etti.

Sharif, BM Habitat olarak deprem bölgesinde çalışan ekiplerinin bulunduğunu ve bölgenin imar ve imar çalışmalarına destek vermeye hazır olduklarını vurguladı. Şerif, deprem enkazının toplanması konusunda da desteğe açık olduklarını belirtti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in geçmiş olsun dileklerini ileten Şerif, Emine Erdoğan’ı 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü etkinlikleri için New York’a ve 5- 2019’da Kenya’nın Nairobi kentinde yapılacak BM-Habitat Genel Kurulu’na gönderdi. 8 Haziran. açılış konuşmacısı olarak davet edildi.

Görüşmede Sıfır Atık Uygulama Kurulu’na ilişkin gelişmeleri de aktaran Şerif, Sıfır Atık uygulamalarının başta Türk devletleri ve Arap ülkeleri olmak üzere uluslararası arenada yaygınlaştırılmasında Emine Erdoğan’ın liderliğini önerdi.

Emine Erdoğan ve BM Habitat İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif yarın konteyner kent Gaziantep’teki depremzedeleri ziyaret edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu