Ekonomi

Ethereum: CFTC, SEC ile çelişiyor – “Ether bir menkul kıymet değil”

Investing.com – Dünyanın en büyük ikinci kripto para birimi Ethereumo zamanki SEC Lideri William Hinman’ın 2018’deki bir konuşmasında Ether’i bu şekilde sınıflandırmasının ardından Eylül 2022’ye kadar bir emtia olarak kabul edildi.

Ancak geçen Eylül ayında, kripto para biriminin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu (SEC) tarafından iddia edilmesine yol açan Merge ile temel bir değişim gerçekleşti. Birleşmeyle birlikte, ağın süreç süreci, iş ispatından hisse ispatına dönüştürüldü. O zamandan beri, her Ether sahibi staking sürecine katılabilir ve geri dönüş alabilir.

Yeni SEC Lideri Gary Gensler’in bakış açısına göre bu gelişme durumu, Etherum’un menkul kıymet olarak sınıflandırılmasını gerektirecek kadar değiştirdi. Gensler, geçtiğimiz aylarda, bitcoinKripto para birimleri dışındaki tüm kripto para birimlerinin menkul kıymet olarak kabul edilmesi gerektiğini ve bu nedenle SEC’in yetki alanına girdiğini defalarca söyledi.

Öte yandan ABD Emtia Vadeli İşlemleri Ticaret Komisyonu (CFTC), ABD’de buna net bir şekilde açıklık getiren yasal bir düzenleyici çerçevenin yokluğu göz önüne alındığında, işleri farklı şekilde değerlendiriyor gibi görünüyor.

CFTC, 27 Mart’ta Binance’e karşı yaptığı kabahat şikayetinde, kripto borsasının “Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bireyler için bitcoin, eter ve Litecoindahil olmak üzere emtia niteliğindeki dijital varlıklarda bir süreç yürüttüğünü belirtti.

Ethereum teknik fiyat seviyeleri

Ethereum şu anda ETH/USDFiyatı ile %1,64 düşüşle 1726 dolardan işlem görürken, haftalık kayıp %0,91 oldu.

Madeni para dün günlük kapanış bazında %23,6 Fibo düzeltmesi olan 1738 dolar desteğini kırdı ve 17 Mart’tan bu yana en düşük günlük kapanış fiyatını kaydetti.

Bu, daha derin bir aşağı yönlü düzeltme için kapıyı açtı. Bir sonraki dayanak noktası 1668 dolarda, %38,2 Fibo düzeltmesi ve ardından 1611 dolarda %50 Fibo düzeltmesi bulunuyor.

Bununla birlikte, boğalar %23,6 Fibo düzeltmesini sürdürülebilir bir şekilde yeniden yakalamayı başarırsa, 23 Mart’ın en yüksek seviyesi olan 1.852 $ hedeflenebilir. Bunun üzerinde, kapı, gerçek faizin 1965’teki %123.6 Fibo seviyesine genişletilmesi için açılacak, manevi 2000$ seviyesiyle güçlendirilmiş bir direnç.

Haber: Marco Oehrl

sebinkarahisarajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu