Ekonomi

Erdoğan: Mart başında 30 bin konutun inşaatına başlıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından AFAD Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerle ilgili olarak, “Dünyadaki tüm uzmanların ittifakı ile büyüklükleri ve yıkıcılıkları olağanüstü bir doğa olayı olarak değerlendiriliyor.” söz konusu.

Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 35 bin 418 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hastanelerimizde 13 bin 208 yaralımızın tedavisi sürüyor. altında dır-dir.” açıkladı.

Erdoğan, “Deprem bölgesindeki 19 binden fazla binanın 15 bininin müdahalesi tamamlandı.” söz konusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Deprem bölgesindeki yaklaşık 369 bin yapıdaki 1 milyon 850 bin konut ve iş yeri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ekiplerince denetlendi.” dedi.

Erdoğan, “İlk belirlemelere göre deprem bölgesindeki 47 bin binada 211 bin evin yıkıldığı, derhal yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu belirlendi.” terimleri kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Deprem bölgesindeki çalışmalarda yaklaşık 250 bin kamu görevlimiz görev alıyor.” açıklama yaptı.

Erdoğan, “Yıkılan binalardan son vatandaşımızı çıkarana kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” söz konusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Depremde yıkılan, oturulamaz hale gelen her ev ve iş yerini yeniden inşa ederek hak sahiplerine teslim edeceğiz.” dedi.

“Mart başı itibari ile 30 bin konutun inşaatına hemen başlıyoruz”

Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

Mart başı itibariyle 30 bin konutun inşaatına hemen başlıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kaybedecek bir dakikamız olmadığının bilincinde olarak, hasar tespiti biten her yerde hemen inşaat çalışmalarına başlayacağız” dedi. söz konusu.

Erdoğan, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve TOKİ tarafından bölgede yapılacak yeni konut ve şehirlerin hazırlıklarına başlandı.” terimleri kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Amacımız deprem bölgesinin tamamında konut ihtiyacını karşılayacak kaliteli ve güvenli binaların inşaatını 1 yıl içinde tamamlamak.” dedi.

Erdoğan, “Yeniden canlanabilecekleri uygun alanlara ve taşınması gereken yerlere yapacağımız konutlarla depremin verdiği tahribatı tamamen telafi edeceğiz” dedi. söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu