Yaşam

Christopher Nolan’ın Film Başlangıcındaki Karakterler Neyi Temsil Ediyor?

Merhaba. Nolan’ın 2010 yapımı uzun metrajlı filmi Başlangıç, yalnızca mimar, kimyager ve kalpazan değil. Orada bir film grubu var. Yönetmen her zamanki gibi bu filmde de kendine has senaryo yazım tekniklerini bizlere gösterdi. Her zaman sinemadaki karakterlerin neyi temsil ettiğine bakalım!

Christopher Nolan’ın Başlangıcı’nın izleyiciyi yeni bir hayal gücü kavramı ve rüyaların yapısı ile tanıştırdığını söylemek yalan olmaz. Nolan, genellikle varoluşsal temalara dayanan ve zaman, hafıza ve kimlik gibi kavramları araştıran benzersiz sinematik yapım tarzı sayesinde bugün sağlam bir hayran kitlesine sahip.

Ünlü yönetmen, tıpkı Memento sinemasında olduğu gibi öykülerinde alışılmışın dışında anlatım yapıları kullanıyor ve en trajik sahneleri en başarılı müzik ve sesle yakalıyor. Başlangıç ​​filminin imaları da bir o kadar sıra dışı.

Başrollerinde Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Paige, Marion Cotillard ve Tom Hardy’nin yer aldığı 2010 yapımı film, hedeflerinin bilinçaltına sızarak bilgi çalan ve yardıma ihtiyacı olan profesyonel bir hırsız olan Dom Cobb’u (DiCaprio) konu alıyor.

Filmde, Cobb’un, bilinçaltına sızdığını bile bilmeden hedef olmadan bilgi çıkarmayı mümkün kılan rüya senaryoları yaratmasına yardım eden bir ekibi var. Başlangıç ​​film yapımının benzersiz bir alegorisi vardır ve her karakter, film ekibinin bir üyesini temsil eder.

Birinin bilinçaltına başarılı bir şekilde sızmak, bir fikir yerleştirmek veya bilgi elde etmek için Cobb’un mimarlardan kimyagerlere kadar her türden uzmanın yardımına ihtiyacı var. Grup Arthur tarafından oluşturulmuştur.

Ekip, asıl görevi “rüya içinde rüya” stratejisini mümkün kılmak için güçlü bir sakinleştirici hazırlamak olan mimar Ariadne, sahtekar Eames ve kimyager Joseph’ten oluşuyor. Yusuf dışında ekibin her üyesi, film yapım sürecinde kilit bir rolü temsil ediyor gibi görünüyor.

Arthur, araştırmadan sorumlu olduğu için üreticiyi temsil ediyor. Ariadne, yapım tasarımcısıdır ve her ortamı yaratır. Eames bir aktör çünkü başkalarını rüyalarında taklit etme görevinde. Bunların yanı sıra izleyiciyi temsil eden Robert Fischer, namı diğer “Mark” var. Cobb’a gelince, onun rolü yönetmenliktir.

2010 yılında EW ile yaptığı bir röportajda Nolan, karakterlerin bu özelliklere sahip olduğunu doğruladı ve “ekip tabanlı bir yaratıcı süreç” yazdığını açıkladı.

Yönetmen, Inception’ın aynı zamanda kendi sanat yaşamının bir yansıması olduğunu ve karakterin rüyalarda kaybolma riskini alarak gerçekle yeniden bağ kurup ailesinin yanına dönmeye çabalaması nedeniyle Cobb’un kendisine çok şey kattığını belirtti.

2010’ların en iyi filmlerinden biri olarak kabul edilen ve bilimkurgu, soygun ve kara filmi bir araya getiren Inception, rüyalara yaklaşımı sayesinde uzun soluklu bir etki yarattı. Sinemanın bilinmeyen sonu seyircinin yorumuna bırakıldı.

On yıldan uzun bir süre sonra, Inception hakkında öğrenilecek ve keşfedilecek daha çok şey var. Sinema hakkında ne biliyorsun? Yorumlarını bekliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu