Teknoloji

Apple, OLED iPad’den beklentilerini düşürdü

Önümüzdeki aylarda açıklanması bekleniyor OLED iPad Pro Teknik ve diğer özellikleri hakkında pek çok söylenti ortaya çıktı. Ancak şimdi Kore blogu Naver’de yazan yeux1122, tedarik zinciri raporuna göre Apple’ın üretilmesi planlanan iPad sayısını %30 oranında azalttığını söylüyor.

Yayında, Apple’ın başlangıçta 10 milyon OLED paneli sipariş ettiği ancak kısa sürede sipariş hacmini artırdığı belirtildi. 7-8 milyon adede düşürüldü diyor. Ancak LG Display’in siparişleri yarı yarıya azalarak 6 milyondan 3 milyona düşerken, Samsung daha önce beklenen 4 milyon adette kaldı.

İlginç bir şekilde önceki raporlarda LG’nin bu panelleri zaten Apple’a gönderdiği ancak Samsung’un bu talebi kısa süre önce karşıladığı belirtiliyordu. Apple’ın LG siparişlerini neden azalttığı henüz belli değil.

Ancak yeux1122, yaklaşmakta olan OLED iPad Pro’nun fiyatının henüz belirlenmediğini ancak fiyatın “mevcut LCD versiyonundan daha fazla artma ihtimalinin yüksek olduğunu” bir kez daha bildirdi. Sızıntıyı yapan kişi önceki bir raporda 11 inçlik modelin 1.500 dolardan, 13 inçlik versiyonun ise 1.800-2.000 dolardan başlayabileceğini öne sürmüştü. Bu fiyat artışının büyük ölçüde panel fiyatlarından kaynaklandığı da söyleniyor. Bir akıllı telefon OLED ekranının ortalama fiyatı 50 ila 60 dolar arasındayken, bu OLED iPad Pro panelinin birim başına en az 200 dolar maliyeti olduğu bildiriliyor.

haber-kadirli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu