Haber

ABD ve Kuzey Makedonya, dezenformasyonla mücadelede işbirliği için mutabakat zaptı imzaladı

ABD ve Kuzey Makedonya’nın dezenformasyon ve bilgi manipülasyonuyla mücadelede işbirliği için bir mutabakat zaptı imzaladığı bildiriliyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “ABD Dışişleri Bakanı (Antony) Blinken ile 8 Mayıs 2023’te yaptığı görüşmenin ardından Kuzey Makedonya Başbakanı Dmitar Kovachevski ile ABD Özel Temsilcisi ve Küresel Bağlantı Merkezi Koordinatörü James P. Rubin, NATO müttefiki iki ülkenin ortasında, bilgi manipülasyonu çabasında işbirliğini öngören bir Mutabakat Zaptı imzaladılar.” söylendi.

Bu mutabakatın iki ülke heyetlerinin 11 Nisan 2023’te Üsküp’te yaptıkları görüşme sonrasında atılan adımların bir parçası olduğu hatırlatılan açıklamada, “Bu görüşmelerde her iki taraf da Rusya ve diğer bazı ülkelerin endişelerini dile getirdi. ülkeler demokrasiyi ve ulusal güvenliği baltalamak için dezenformasyona başvurdu. Yeni Mutabakat Zaptı, yanlış bilgilendirme ve dezenformasyonla mücadele etmek, demokratik süreçleri korumak ve dayanıklı bilgi ekosistemleri inşa etmek için daha yakın işbirliğini mümkün kılacak.” kelimeler yer aldı.

koprubasi-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu