Ekonomi

4 ilde düşük faizli kredi verilecek: 6 ayda bir ödemelerin yapılacağı sistemde başvuru koşulları neler?

Ticaret Bakanı Ömer Bolat6 Şubat depreminden en çok etkilenenler Kahramanmaraş, Hatay, Malatya ve AdıyamanEsnaf ve sanatkarlar için 400 milyon liralık yeni mali destekSağlayacaklarını söyledi.

Bolat, Bakanlık olarak depremin ilk anından bu yana sağlanabilecek tüm imkan ve hizmetleri sağladıklarını belirtti. “Halkbank aracılığıyla bölgedeki işletmelere yüzde 50 faiz indirimi ve sübvansiyonla 2,2 milyar lira mali destek sağlandı. Yine Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Merkez Birliği tarafından Kahramanmaraş’a şu ana kadar 1,2 milyar lira mali destek sağlandı. Kredi ve Garanti Kooperatif Birlikleri (TESKOMB) “Yüzde 50 indirimli, yüzde 100 faiz indirimli kredi desteği sağlandı.”Dedi ve ekledi:

“Bir önceki ziyaretimde depremden en çok etkilenen illerin her birine 100 milyon liralık kredi ve nakdi destek müjdesini vermiştik. Bu destekler piyasa şartlarının çok altında, çok uygun şartlarda veriliyor. Deprem bölgesini ziyaret etmiştik. 4 gün önce Malatya’da da esnaflar “TESKOMB aracılığıyla 100 milyon liralık finansmanın müjdesini vermiştik. Bugün Kahramanmaraş’ta bir müjde vermek istiyoruz. Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman illerindeki esnaf ve sanatkarlarımıza TESKOMB güvencesiyle bu 3 vilayete 100 milyon lira yani toplam 300 milyon lira finansman desteği sağlayacağız. Malatya’yı da eklediğimizde 400 milyon liralık bir destek var. Bugün ve yarın inşallah bu 4 ile gönderilecek. Finansman maliyeti yüzde 26 olan, 6 ayda bir geri ödemeli ve toplam 5 yıl vadeli bu uygun finansman desteğinin esnafımıza, sanatkarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. “Bölge ekonomisine katkı sağlayacak ve can simidi etkisi yaratacak.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu