Haber

19 Mayıs’ta toplu taşıma ücretsiz mi? Marmaray vapurları ücretsiz mi?

İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirler başta olmak üzere tüm illerde vatandaşlar araştırmalarına başladı. 19 Mayıs 2023 toplu ulaşım metro, metrobüs, Marmaray otobüs ve vapur ücretsiz olacak soruları gündemde. Peki toplu taşıma ücretsiz olacak mı?

19 MAYIS 2023 TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?

19 Mayıs 2023 Cuma günü toplu ulaşımın ücretsiz olup olmayacağı sorusunun yanıtı Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre netlik kazandı. Yayınlanan karara göre Emek ve Dayanışma Günü vesilesiyle 1 Mayıs 2023 Pazartesi günü saat 00.00’dan 24.00’e, Atatürk’ü Anma ile Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle 19 Mayıs Cuma günü saat 00.00’dan 24.00’a kadar Mayıs, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından. Vatandaşlar Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosu, Marmaray, Başkentray ve İzban hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek.

Metro, metrobüs, otobüs ve şehir sınırları için şu an herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak son resmi tatil olan 1 Mayıs’ta vatandaşların ücretsiz olarak kullandığı araçlar gündemde.

İstanbul içi ulaşım araçlarının ücretsiz olması durumunda ücretsiz hakkından sadece kişiye özel kartı olanlar yararlanabilecek.

haberakcakent.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu