Haber

18. Uluslararası Açık Satranç Turnuvası Keşan’da başladı

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – Keşan Belediyesi XVIII. Uluslararası Açık Satranç Turnuvası başladı.

Atatürk Stadı Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programa Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Rafet Gülmez, Edirne İl Temsilcisi Umut Güney, Gençlik ve Spor İl Müdürü Vedat Çimen, sporcular ve veliler katıldı.

“TURNUVAMIZA; GÜRCİSTAN, BULGARİSTAN, TUNUS, AZERBAYCAN, TÜRKMENİSTAN VE ÜLKEMİZDEN SPORCULARIMIZ KATILDI”

Açılış töreninde konuşan Güney, Türk satrancında değerli bir yere sahip olan Keşan Belediyesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvası’nın 18’incisinin düzenlendiğini belirterek, “Bu yıl turnuvamıza gösterilen ilgiden dolayı çok mutluyuz. Turnuvamız için; Gürcistan, Bulgaristan, Tunus, Azerbaycan, Türkmenistan ve ülkemizden sporcular katıldı. Turnuvamıza ülkemizin 25 farklı ilinden 153 sporcu ile başlayacağız. Satranç sporunun gelişmesinde bizlere desteklerini esirgemeyen Keşan Belediye Başkanımız Mustafa Helvacıoğlu’na, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Selim Ak’a, Federasyon Liderimiz Gülkız Tula’ya ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Turnuvaya katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.” söz konusu.

Satrancın kalbinin Keşan’da attığını söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, turnuvaya olan ilgi ve talebin kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.

Konuşmaların ardından Lider Helvacıoğlu turnuvanın açılış atağını yaptı.

haber-kibriscik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu