Haber

102. Yıl Etkinlikleri İçin Geri Sayım Başladı

Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana 102. yıl etkinlikleri 23 Ağustos’ta Anıtkabir’e çelenk takdimi ve Mangal Dağı Meşalesi Yürüyüşü ile başlayacak, program 12 Eylül’de “Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Sempozyumu” ile sona erecek.

Sakarya Meydan Muharebesi’nin 102. yıl dönümü yaklaşırken Haymana Belediyesi’nin hazırladığı Son Kale Haymana kutlama programı şekillendi. 23 Ağustos’ta başlayıp 12 Eylül’de sona erecek olan etkinlik takvimi her yıl olduğu gibi yine dopdolu.

23 Ağustos’ta Meşale Yürüyüşü

Etkinlikler, 23 Ağustos sabahı Anıtkabir’de çelenk takdimi ile başlayacak. 23 Ağustos akşamı Mangaldağ Şehitliği’nde artık bir klasik haline gelen “Meşale Yürüyüşü” gerçekleştirilecek. Haymana halkı ellerinde meşaleler, kendi dillerinde dualar ve marşlarla bir kez daha şehitler için yürüyecek.

Spor Turnuvaları Bu Yıl Heyecan Katacak

Heyecanlı ve çekişmeli karşılaşmalara sahne olan Haymana Orta Mahalle Futbol Turnuvası Final Maçı, etkinlikler kapsamında 26 Ağustos’ta Adnan Sevinç Stadı’nda oynanacak. 8-10 Eylül tarihlerinde düzenlenecek “Son Kale Haymana İller Arası Kick Boks Turnuvası”nda çok sayıda grup ve sporcu Haymana’da madalya için mücadele edecek.

Sevcan Orhan Türküleriyle İlgi Görecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Haymana Belediyesi’nin düzenlemesiyle halk müziğinin sevilen ismi Sevcan Orhan, 26 Ağustos’ta Cimcime Meydanı’nda Haymanalılara keyifli bir akşam yaşatacak.

Giresun ve Tirebolu Şehitleri Unutulmadı

30 Ağustos Çarşamba günü kardeş şehirler Haymana ve Tirebolu Belediyeleri ile Giresun, Tirebolu ve Haymana sivil toplum kuruluşlarının ortak programı; Sakarya Meydan Muharebesi’nde 42’nci ve 47’nci Gönüllü Alaylardan şehit olan Giresunlu askerler ile 42’nci Alay Komutanı Tirebolu Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan, kendi adını taşıyan Şehitlikte anılacak ve hayır yemeği verilecek. tüm şehitler için verilmiştir.

4 Eylül’de “Haymana” Temalı Fotoğraf Kabini

Tarihi, kültürü, turizmi, tarımı, insanı ve “Dünyanın En İyi Tescilli Termal Suyu” ile Ankara’nın en kadim semti Haymana’yı tanıtmak için hazırlanan “Haymana Fotoğraf Sergisi” vatandaşların ziyaretine açılacak. Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde.

Uluslararası Halk Dansları Festivali

Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana 102. yıl etkinlikleri kapsamında bu yıl ilk kez “Uluslararası Halk Dansları Festivali” gerçekleştirilecek. Arnavutluk, Azerbaycan, Kırgızistan, KKTC, Makedonya, Giresun, Polatlı Belediyesi ve ülkemizin farklı bölgelerinden halk oyunları grupları, 8 Eylül’de Şehitler Meydanı’nda Haymana halkına folklor gösterileri sunacak.

Sındıran’da Park Açılışı ve Çocuk Şenliği

11 Eylül’de Sındıran Mahallesi’nde Ahmet Turgut Meydanı ve Parkı’nın açılışıyla Çocuk Şenliği yapılacak. Yeni eğitim öğretim yılının ilk gününe denk gelen şenlik ile çocuklar eğlenceli etkinliklerle okula “Merhaba” diyecekler.

12 Eylül Sempozyumu

23 Ağustos’ta başlayan Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana’nın 102. yıl etkinlikleri, 12 Eylül’de yapılacak “Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Sempozyumu” ile sona erecek. Savaşın tarihi değeri ve ilçeye maliyeti Haymana’nın önde gelen isimleri ve bilim adamları tarafından tartışılacak.

Turgut “İlçemize Yakışır Bir Program Hazırladık.”

Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut, Haymana’ya yakışır dolu dolu bir program hazırladıklarını ve hemşerilerinin beğeneceğini belirterek, “Üzerinde titizlikle çalıştığımız ve her yaştan hemşehrimizin ilgisini çekebilecek bir etkinlik takvimi oluşturduk. Anıtkabir ziyareti, Meşale Yürüyüşü ve Şehitleri Anma programları gibi bu aziz kahramanları unutmadığımız etkinliklerimiz var. Spor turnuvaları var, Çocuk Şenliği… Klasikleşmiş diyebileceğimiz etkinliklerimiz yanında bu yıl ilk kez düzenleyeceğimiz Uluslararası Halk Dansları Festivali gibi etkinliklerimiz de olacak. Sevgimize yakışır bir program hazırladık. Tüm hemşerilerimiz misafirimizdir.” söz konusu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

muratli-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu