Haber

Zelensky: “Bugün Ukrayna için son derece iyi haberlerin günü. Bir tank koalisyonu var”

Ukrayna Devlet Lideri Volodymyr Zelenskiy, ABD ve Almanya’nın ülkesine tank verme kararlarını değerlendirerek, “Bugün Ukrayna için son derece sevindirici bir gün. Tank koalisyonu var” dedi. dedim.

Zelenskiy, görüntülü mesajında ​​müttefik ülkelerin Ukrayna’ya tank göndereceğini belirtti.

Ülkesinde Rusya’ya karşı savaşın sürdüğünü hatırlatan Zelenskiy, Ukrayna’nın savaşta zafere ulaşması için daha fazla silaha ihtiyacı olduğunu kaydetti.

ABD’nin Abrams tankları ve diğer zırhlı araçları ile Almanya’nın Leopard 2 tanklarını Ukrayna’ya verme kararından duyduğu memnuniyeti dile getiren Zelenskiy, ABD Başkanı Joe Biden ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz’a minnettar olduğunu söyledi.

Müttefiklerin Ukrayna’ya tank yardımı yapma kararını değerlendiren Zelenskiy, “Bugün Ukrayna için son derece sevindirici bir gün. Tank koalisyonu var” dedi. ifadesini kullandı.

Ukrayna’ya tank gönderme sürecinin hızlandırılması gerektiğini vurgulayan Zelenskiy, güçlü bir tank birimi oluşturmak için çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Savaşı kısa sürede bitirmek için tankların yanı sıra uzun menzilli füzeler, topçu sistemleri ve savaş uçaklarına ihtiyaç duyduklarını belirten Zelenskiy, “Cephedeki kahramanlarımız dünyadan ne kadar savunma desteği alırsa Rusya’nın saldırganlığı o kadar çabuk sona erer” dedi. dedi.

haberyomra.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu