Haber

Zelenski, resmi iftar geleneğinin başladığını duyurdu

Ukrayna Devlet Lideri Volodymyr Zelenski dün Ukraynalı Müslüman askerler, Kırım Tatar Millet Meclisi başkanları ve Müslüman din adamlarının temsilcileriyle birlikte iftar yemeğine katıldı. Zelenski, bundan sonra Ramazan ayında iftar yemeğinin resmi bir gelenek olarak devam edeceğini duyurdu.

Ukrayna Devlet Lideri Volodymyr Zelenski, Ukrayna devletinin Ukraynalı Müslüman askerler, Kırım Tatar Millet Meclisi liderleri ve Müslüman din adamlarının temsilcileriyle birlikte Kiev bölgesindeki Kırım Tatar Kültür Merkezi olan ‘Birlik’ binasında verdiği iftar yemeğine katıldı. , Dün.

HER YIL UKRAYNA DEVLET BAŞKANININ KATILIMINDA İFTAR YEMEĞİ VERİLECEK Daha sonra işgalin başlangıcından bu yana önemli konuları değerlendirdiği millete hitaben yaptığı klasik günlük konuşmasında, Ukrayna’da verilen iftar yemeğine ilişkin şu ifadelere yer verdi: devlet düzeyinde: “Devletimizin resmi hayatına saygı geleneğine yeni bir gelenek ekliyoruz. Farklı ülkelerden, farklı milletlerden dünyanın Müslüman toplumu mübarek Ramazan ayında sıkı oruç tutuyor. Gün batımından sonra iftar yapılıyor. Ukrayna’da her yerde, hatta cephede, savaş koşullarında bile saygı görüyor.Kırım Tatar halkı Ramazan ayını saygıyla anıyor.Duyuyor… Saygı her zaman karşılıklı olmalı.Bu nedenle bu yıldan itibaren böyle özel bir saygı olayı Ukrayna’da Cumhurbaşkanı’nın katılımıyla gerçekleştirilecek olan ve bugün ilk kez Kırım Tatar Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.Dünya bilsin ki :Uluslararası ilişkilerde saygı ve düzen ancak Ukrayna’nın bayrağı çekilince geri gelir. Ukrayna’nın her yerinde olduğu gibi, orada özgürlük olduğunda Kırım’a döner. ‘Ödüllendirme erdemine ulaştım. Askerlerimiz, parlamento temsilcilerimiz ve tüm Ukrayna Müslüman toplumu ile iftar sofrasını paylaşmaktan onur duydum.”

ihsangazi-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu