Haber

Tunus Gazeteciler Sendikası Şeza el-Hac Mübarek’in serbest bırakılmasını talep ediyor

Tunus Gazeteciler Sendikası, kamuoyunda “Instalingo Şirketi” olarak bilinen muhaliflere yönelik tutuklamalar kapsamında tutuklanan kadın gazeteci Sheza al-Hajj Mubarak’ın serbest bırakılmasını talep etti.

Gazeteciler Sendikası Başkanı Muhammed Yasin el-Jalasi, başkent Tunus’taki sendika genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Celasi, Sheza al-Hac Mubarek’in dava konusu şirketin medya açıklamaları ve içeriklerini düzenlemekle görevli olduğunu, söz konusu suçların kendisine yöneltilebileceği bir büroda herhangi bir yetkili veya yönetici bulunmadığını belirtti.

Mübarek’in kendisine yöneltilen suçlarla hiçbir ilgisi olmadığını belirten Celasi, suça karıştığını gösteren hiçbir kanıt olmadığını söyledi.

Celasi, Mübarek’in “siyasi çatışmaların” kurbanı olduğunu belirterek, serbest bırakılması ve tutuksuz yargılanması gerektiğini vurguladı.

Mübarek’e 34 suçlama yöneltildiğini kaydeden Celasi, suçlamalarla ilgili ayrıntı vermedi.

“Instalingo Şirketi” için çalışan Mübarek, 23 Temmuz’da Kalbiye ilçesinde gözaltına alınarak tutuklanarak Suse Kadınlar Cezaevi’ne sevk edildi.

“Instalingo Şirketi” vakası

Ekim 2021’de Tunus’ta açılan “Instalingo Company” davası kapsamında Nahda Hareketi lideri Ghannouchi ve ailesi de dahil olmak üzere çok sayıda siyasetçi, gazeteci, blog yazarı ve iş adamı hakkında “yolsuzluk ve kara para aklama” iddiaları bulunuyor.

İddialar arasında “casusluk, cumhurbaşkanına yönelik saldırı hazırlığı, iç güvenliği tehdit ve cumhurbaşkanına komplo kurmak” suçlamaları da yer alıyor.

haberbasmakci.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu