Haber

Tavuk çiftliğinde başıboş sokak köpekleri 1300 civciv telef oldu

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde meydana gelen sokak köpeği saldırılarına her geçen gün bir yenisi eklenmeye devam ediyor. Son olarak Elazığ’da bir tavuk çiftliğinde sokak köpekleri bu sefer insanlara değil hayvanlara saldırdı.

BİN 500 CİVCİVTEN 300’ÜNÜ BİN CİVİCİ DOĞURDULAR

Kovancılar ilçesine bağlı Karagedik Köyü’ndeki Akmezra’da meydana gelen olayda, çiftlikteki 1.500 civcivden 1.300’ünü sokak köpekleri boğarak ve parçalayarak telef oldu.

“SÜRÜ İÇİNDE YÜRÜYORLAR”

Sürü halinde dolaşan köpeklerin çevre köylerde yaşayanlar için tehlike oluşturduğunu belirten Çelik, “Dün çiftliğe geldiğimde ortalıkta dolaşan 5 sokak köpeğinin civcivleri boğularak parçalandılar.” olay nedeniyle çok sorun yaşadı. Şu anda boğulan ve parçalanan bu civcivler 45 ila 60 günlük. Yumurtlayan tavuğun yerini alacak bu civcivlere bakıyoruz. Şu anda bu 1500 civcivden 100-150 tanesi kaldı. Geri kalanlar tamamen yok edildi.” dedi.

BU YILIN ZARARI 100 BİN TL’DEN FAZLA

Geçen yıl çadırlarının parçalandığını ve yüze yakın tavuğun sokak köpekleri tarafından parçalandığını, bu yıl kaybının 100 bin TL’yi aştığını belirten Çelik, kaybın telafisi için yetkililerden destek bekliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu