Teknoloji

Star Işığı Portresi Özelliğine Sahip vivo V30 Ön Satışa Çıkıyor

vivo, Star Işığı özelliğine sahip yeni vivo V30 akıllı telefonunu 20 Mart tarihi itibarıyla Türkiye’de ön satışa sunuyor.

vivo, normal bir flaşa göre 19 kat daha geniş alana 50 kat daha yumuşak ışık yaydığını iddia ettiği Star Işığı Portresi’nin, geliştirilmiş kamera sistemi ile stüdyo kalitesinde portreler çekebildiğini belirtiyor. Yüze yansıyan kötü ortam ışığının yarattığı negatif etkileri gidermeyi amaçlayan Star Işığı Portresi, ayrıca yüzdeki karanlık bölgeleri doğal bir ışıkla aydınlatarak yüzün daha aydınlık görünmesini sağlamayı hedefliyor. Star Işığı Portresi’nin en iyi sonucu elde etmek için ortam parlaklığı ve insanların kameraya olan uzaklığına göre parlaklığı akıllı bir şekilde ayarlayabildiği, bu özellik sayesinde çekimlerde nesne yakınken ışık yumuşak ve eşit, nesne uzaktayken ışık parlak ve net olduğu iddia ediliyor.

vivo, flaş ışığı kullanılarak yapılan geleneksel çekimlerde doğal olmayan pozların ortaya çıkmasından dolayı, çekilen görüntülerde yansımalar, keskin gölgeler ve renk dengesizlikleri gibi istenmeyen etkiler oluşabildiğini ve flaşın doğrudan kullanımının poz verenin dikkatini dağıtabildiği gibi portrelerde kırmızı göz etkisi gibi rahatsız edici durumlara yol açabildiğini belirtiyor. Şirket, bu yeni duyurduğu teknoloji sayesinde flaşın yüzdeki kötü etkilerinden kurtulacağını, özellikle portre çekimlerinde daha doğal, daha canlı detaylar yakalanabileceğini iddia ediyor.

Stüdyo fotoğrafçılığında en önemli faktörün ışığın kontrolünü doğru şekilde yapabilmek olduğunu belirten vivo, kelvinmetre, pozometre, sürekli aydınlatma, flaş aydınlatma gibi birçok ekipmanın kullanılması gerektiğini ifade ediyor.

vivo’nun yeni akıllı telefonu V30, 50 MP Otomatik Odaklamalı Grup Selfie Kamera, 92° geniş açılı kamera, ve 119° görüş alanına sahip 50 MP Otomatik Odaklamalı Ultra Geniş Açılı Arka Kamera ile geliyor. Yapay Zekâ Grup Portresi algoritmasına sahip akıllı telefonun, aynı fotoğraf karesinde 30 kişiye kadar grup fotoğrafları çekilebildiği ifade ediliyor.

İki renk seçeneğiyle gelen yeni vivo V30’un 2,5D cam kullanılan Buz Beyazı rengi 3D desene sahip. Arktik Siyah renginde ise Florit Yansıma Engelleyici Cam kapak bulunuyor. vivo, cihazın kamera modülünün etrafında 0,35 mm kalınlığındaki metal tarafı parlatmak için elmas kesim tekniği kullanıldığını belirtiyor.

Bununla birlikte vivo, yakın zamanda duyuracağı bir yenilikle kullanıcıların pil sorunlarına da çözüm getireceğini iddia ediyor. vivo V30’un diğer özellikleri 20 Mart’ta ön satış ile birlikte duyurulacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu