Haber

Robert F. Kennedy Jr., DNC’nin ön seçime hile karıştırdığını iddia ediyor

Robert F. Kennedy Jr., eski ABD Başkanı John F. Kennedy’nin yeğeni ve 2024 başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’den aday. Parti içindeki adayların belirlenmesinde etkili üst yapı olan Demokratik Ulusal Komite’nin (DNC) ön seçimlere hile karıştırdığını savundu.

Kennedy Jr. sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Demokratik Ulusal Komite’yi kuralları değiştirdiği için eleştirdi.

“DNC, seçmenleri Demokrat parti içinde başka seçeneklere sahip olma veya kimin aday olacağı konusunda fiilen haklarından mahrum bırakıyor.” diyen Kennedy Jr. bunu yeni kurallar koyarak yaptığını iddia etti.

Kennedy Jr. “Iowa ve New Hampshire’da ön seçime giren bir başkan adayının aldığı oylar aşağıdaki eyaletlerde sayılmayacak. Yani bu iki eyalette kazandığım delegeler Başkan Joe Biden’a gidecek.” söz konusu.

Kennedy Jr., aynı zamanda DNC içinde Biden’ı otomatik olarak destekleyen süper delegeleri de hesaba katıyor. “Bu duruma göre sadece yüzde 20 kazanması gereken Biden’ı yenmem için tüm eyaletlerde yüzde 80 oy almam gerekiyor.” dedi.

Kennedy Jr., tarihin bu döneminde birçok Amerikalının demokrasinin yozlaştığına inandığını kaydederek, “Siyasi sistem sahtekarlıktır, demokrasi yoktur ve ne yazık ki DNC bunu doğrulamak için adımlar atıyor.” dedi.

Kennedy Jr., ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi’nin ilgili alt komitesinin 21 Temmuz’da düzenlediği “federal devlet kurumlarının silah olarak kullanılması” ve “çevrimiçi sansür uygulamaları” konulu oturumda da hazır bulundu. Demokratlar tarafından sansüre uğradığını savundu. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu