Ekonomi

Periyodik Muayene Süresi Dolmuş Teraziler İçin Son Tarih Hatırlatması

Periyodik muayene süresi dolan tartı aletlerinin son muayene tarihinin 29 Şubat Perşembe olduğunu hatırlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, “Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliğine göre Marketlerde daha sık kullanılıyor.”

Kantarların iki yılda bir kontrol edilmesi gerekmektedir. Ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayene süresi dolan esnaflarımızın 29 Şubat Perşembe gününe kadar belediye ölçü ve ayar bürolarına başvurarak muayene yaptırmaları gerekmektedir. “Aksi takdirde ‘kaşe süresi dolmuş ölçü aleti kullanmak’ fiilinden dolayı her bir ölçü aleti için 3 bin 218 TL’den 64 bin 352 TL’ye kadar idari para cezası uygulanacaktır.”

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, periyodik muayene süresi dolan kantarların son muayene tarihini hatırlatarak uyarıda bulundu. Palandöken, Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği uyarınca marketlerde daha sık kullanılan terazilerin iki yılda bir muayene edilmesi gerektiğini belirtti. Palandöken, periyodik muayene süresi sona eren esnafın 29 Şubat Perşembe gününe kadar belediye ölçü ve ayar bürolarına başvurarak muayenelerini yaptırmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca tartım kapasitesi 2 bin kilogram ve altında olan otomatik olmayan tartı aletlerinin de yetkili muayene servisleri tarafından muayenesi yapılmaktadır. 2024 yılında kantarlarını zamanında muayene ettirmeyenlere 3 bin 218 TL’den 64 bin 352 TL’ye kadar idari para cezası, aynı zamanda muayenesi yapılmayan kantarlara ise para cezası verilecek. “Periyodik muayeneye zamanında başvurmayanlar için, daha sonra başvursalar dahi, ölçüm cihazının kullanımda olduğunun tespiti halinde, damga süresi dolmuş ölçüm cihazının kullanılması fiilinden dolayı aynı idari para cezası uygulanacaktır. süresi doldu” dedi. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu