Haber

Narlıdere Belediye Meclisi Huzur Klasik Türk Müziği Topluluğu ‘Geçmişten Günümüze’ Konseri Düzenledi

Narlıdere Belediyesi himayesinde Narlıdere Kent Konseyi Huzur Klasik Türk Müziği Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Geçmişten Günümüze’ konseri sanatseverlerden büyük alkış aldı.

Narlıdere Belediyesi ev sahipliğinde Huzur Klasik Türk Müziği Topluluğu’nun düzenlediği ‘Dünden Bugüne’ konseri sanatseverlere keyifli bir akşam yaşattı. Tamamen amatör vokal ve çalgı sanatçılarından oluşan koro, Şef Ahmet Yarlıgaş yönetimindeki Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi’nde verdiği konserde Hicaz ve Hüzzam makamlarındaki eserleri sanatseverlerle buluşturdu. Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun, Narlıdere Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Şimşek’in katıldığı konserde, geçtiğimiz temmuz ayında vefat eden hukukçu, tarihçi, yazar ve araştırmacı Prof. Dr. Bilge Umar da unutulmadı. Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Narlıdere’nin kültür sanat hayatındaki yerine dikkat çekerek, “Geçenlerde Narlıdere Huzurevi’nde değerli büyüklerimizi dinledik. İlçemizde çok güzel sanat korolarımız var, çok yeterli müzik gösterileri var. Narlıdere Mahalle sakinleri bu konuda çok şanslı. Sanat insanları birbirine bağlıyor.” “En kısa yoldur. Toplum sanatla yüceltilir” dedi.

“ŞİRÜSÜMÜZÜ KUTLUYORUZ”

Konser için şef Ahmet Yarlıgaş ve koro ekibine teşekkür eden Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Gururla söyleyebiliriz ki Narlıdere Belediyemiz Atatürk Kültür Merkezimiz kültürel faaliyetlerin merkezi haline geldi. Büyütüp geliştirerek daha yeterli yerlere getireceğiz. Şehir Kurulumuzla her zaman çok iyi çalışıyoruz.” “Kendileriyle ilgileniyoruz. Çalışmalarında başarılar diliyorum. Ülkemize ve Cumhuriyetimize hizmet etmiş büyüklerimizi sanat sahnesinde görmek bizlere büyük mutluluk veriyor. Kendi kültürümüzü bizlere aktaran koro üyelerimizi yürekten kutluyoruz. Ürettikleri eserlerle sanatın gücüyle sosyal hayata daha aktif katılıyorlar” dedi.

Narlıdere Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Şimşek, korolarının Ayna Kültür Sanat Derneği Kurucu Başkanı Yasemin Yarlıgaş’ın desteğiyle kurulduğunu hatırlatarak, “Birçok ilçemizde konserler veren koromuza emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu