Haber

Muş’ta camiye gitmek için evinden çıkan vatandaşa köpek saldırdı

Muş’ta camiye gitmek için evinden çıkan Sefer Kül isimli vatandaşa saldıran köpek, vatandaşın ağzını ve burnunu ısırdı.

Arınç köyünde yaşayan Sefer Kül, evinden çıkarken karşılaştığı köpeğin saldırısına uğradı. Cumartesi sabahı meydana gelen olayda, köpek tarafından ısırılması sonucu üst dudak ve burun yüzeyinde ciddi doku bozuklukları oluşan Kül’e, Muş Devlet Hastanesi Acil Servis’te ilk müdahalesi yapıldı ve tedavi süreci devam ediyor. Olaya tanık olan Kül’ün kızı, köpeğin saldırısını fark ederek çığlık atmaya başladı ve babasının yardımına koştu. Köpek korkup kaçarken baba da bu müdahale sayesinde kurtarıldı. Köpeğin saldırısı sonucu hastanın ağzı, dudakları ve burnunda ciddi hasar meydana gelirken, bacaklarında da ufak sıyrıklar oluştu.

Aile üyeleri, köylerinde başıboş köpeklerin giderek artan bir sorun olduğunu ve yetkililerin bu konuda önlem alması gerektiğini vurgularken, okula giden çocukların güvenliğinin sağlanması için bir çözüm bulunmasını talep etti.

Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. hastaya gerekli müdahaleleri yaptı. İlkay Şamil Beydili, hastanın sağlık durumunun iyiye gittiğini belirterek, “Cumartesi sabahı hastamız köpek saldırısına uğradı. Bunun sonucunda üst dudağında ve burun dolgusunda yani burun kemiği yüzeyinde doku bozuklukları oluştu. Üst dudaktaki kusur biraz daha büyüktü. İlk onarımı acil serviste yapıldı. Biz şu anda muayene edip uyuşturuyoruz. Yani 3-4 hafta içerisinde bu kusurların düzelmesini bekliyoruz. Onun dışında daha büyük ve ciddi bir sağlık durumu şu an için söz konusu değil. Bacaklarda hafif sıyrıklar var ama bizi daha çok ilgilendiren yüzdeki kusurları takip ediyoruz” dedi.

Köpeğin saldırısı sonucu yaralanan Sefer Kül’ün oğlu Mehmet Kül, köpeğin saldırısı sonucu babasının ağzının, dudaklarının ve burnunun ciddi şekilde hasar gördüğünü belirterek, “Hasta benim babamdır. Namaza çıkıyor. Tam kapıdan çıkacakken köpekle karşılaşıyor. Karşılaştığı şeyle arasında mesafe var.” Daha sonra köpek babama saldırıyor. Köpek arka ayakları üzerinde duruyor ve babamın ağzını, dudağını ve burnunu ısırıyor. Daha sonra babam köpeği çekince ikisi birlikte düşüyor. Düşerken köpek bu kez ağzını babamın ayaklarına fırlatıyor ve babam iki ayağından darbe alıyor. Ciddi anlamda özellikle burun ve ağız tarafında sorun var. Söylememiz gereken tek şey bunun ilk olmadığıdır. Bildiğiniz gibi okul var, sokak köpeklerinin hepsi aç ve susuz. Bu nedenle yetkililerin sorumluluk almasını ve çözüm bulmasını rica ediyoruz. Kız kardeşim babamı fark edip bağırmaya başlıyor. “Ne yapacağını bilmiyor, köpek çığlık atınca korkuyor. Babam da bu şekilde saldırıdan kurtuluyor” dedi. – MUŞ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu