Haber

Moto kurye milletvekili adayı: Dayatmayı kırmanın yolu TİP’ten geçiyor

ANKARA – Türkiye’nin kritik seçimine günler kala siyasetçiler sahada seçmeni ikna etmek için yoğun mesai harcıyor. Tek bir oyunun bile belirleyici olduğu seçimler, hem iktidar hem de muhalefet için kritik öneme sahip.

Emek ve Özgürlük İttifakı üyesi olan ve Türkiye’nin birçok ilinde kendi listesiyle seçimleri kazanan Türkiye İşçi Partisi (TİP), çok sayıda işçiyi milletvekili adayı olarak gösterdi. Ağır metal sektörü çalışanlarından madencilere, turizmcilerden kuryelere kadar farklı mesleklerden adaylarıyla TYPE, alanında özverili bir şekilde çalışmaktadır.

Motorlu kurye olarak çalışan Bektaş İşte Hanedan, TİP Ankara 2. bölge 3. sıra milletvekili adayı, Gazete Duvar’ın ‘Adaylarla 5 Soru 5 Cevap’ köşesine konuk oldu.

‘SINIFIN PARTİ TÜRÜNDEN ADAY OLDUM’

İşçilerin haklarını savunmak için aday olduğunu belirten Hanedan, partisinin “aydınlık günlerin garantörü” olacağını belirtirken, sorularımıza verdiği yanıtlar şöyle oldu:

Neden milletvekili adayı oldunuz?

Bir milyon kuryenin ve sayısı milyonlarla ölçülen emekçinin hakkını savunmak için sınıfın partisi TİP’ten milletvekili adayı oldum.

Neden Türk Personel Partisi’nden aday oldunuz?

İşçi sınıfının ve ezilenlerin partisi olarak Türkiye İşçi Partisi kadro olarak beni en zayıf temsil eden partidir, buradan adayım.

TİP Ankara Milletvekili Adayı Bektaş İşte Hanedan

‘AYDINLIK GÜNLER İÇİN FIRSAT DOĞACAK’

14 Mayıs 2023 seçimlerine hem iktidar hem de muhalefet farklı bir değer atfediyor. Sizce bu seçimi kritik yapan nedir?

Bu seçimi kritik kılan, ülkedeki kutuplaşma ve ayrışmanın devam edip etmeyeceğinin netleşecek olmasıdır. Türkiye ya karanlığa gömülecek ya da aydınlık günler için bir fırsat doğacak ve TİP, Meclis’teki yerini alacak ve bu aydınlık günlerin en değerli garantörü rolünü üstlenecektir. Bu nedenle TİP, aydınlık günlerin önünü açabilecek her türlü duruma karşı aktif bir şekilde mücadele edecektir. Seçimler burada önemli.

‘EN ÖNEMLİ SORUN’

Size göre Türkiye’nin en büyük sorunları nelerdir?

Türkiye’nin en değerli sorunu, bir avuç zenginin ve işverenin milyonlarca açlık, yoksulluk ve iş cinayetleri mağduru karşısında siyasi dayatmasıdır. Bu dayatmayı kırmanın yolu Türkiye Kurmay Partisi’nden geçiyor.

‘İŞİN KESİN OLDUĞU BİR DÜZEN HAYAL EDİYORUZ’

Nasıl bir Türkiye hayal ediyorsunuz, milletvekili olursanız ilk olarak ne yapacaksınız?

İnsanlar açlıktan ve yoksulluktan intihar etmedi, kadın cinayetleri, çocuk istismarı ve iş cinayetleri son buldu; Emeğin belirleyici olduğu bir düzen hayal ediyoruz. Milletvekili olursak yapacağımız ilk şey bu hayalleri gerçekleştirmek için milyonların sözlerini platformda haykırmak olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu