Haber

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer: Deprem Bölgesinde Hayatın Normalleşmesi İçin Tüm Katkılarımızı En Kısa Sürede Yapacağız

Adıyaman İstanbul’da depremzedeleri ziyaret eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, depremin olduğu ilk andan itibaren afet bölgesinde olduklarını belirterek, “Yıkım, can kaybı ve mağduriyet gerçekten çok büyük. Yerel yönetimler, merkezi yönetim, merkezi yönetim. , kurumlar ve bu yaraları birlikte sarma imkanı bulan tüm insanlar, “İnsanların acısını dindirmek zorundayız. Hayatın bir an önce normalleşmesi için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer, uyum Mersin Büyükşehir Belediyesiverilen afet bölgesi Adıyaman Türkiye’ye giderek depremzedeleri ziyaret etti. Lider Seçer, Büyükşehir Belediyesi gruplarının yürüttüğü çalışmaları yerinde inceleyerek çalışandan bilgi aldı. Adıyaman’ın ileri gelenleri ile bazı ilçe ve belde belediyelerini de ziyaret eden Seçer, geçmiş olsun dileklerini iletti ve depremin tahribatını azaltmak için her türlü iş birliğine hazır olduklarını vurguladı.

Ziyaretine MESKİ’nin temiz içme suyu sağladığı Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde başlayan Önder Seçer, Belediye Başkanı İskender Yıldırım ile görüşmeye geldi. Yıldırım’ın yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi alan Önder Seçer, ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti. Daha sonra Harmanlı’ya giderek Belediye Başkanı Ahmet Değirmenci ile görüşen Lider Seçer, Adıyaman’ın yaralarını sarmak için birlikte çalışacaklarını belirtti. Önder Seçer daha sonra Çelikhan ilçesine bağlı Pınarbaşı beldesine giderek Belediye Başkanı Mahmut Alan ile birlikte incelemelerde bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Adıyaman merkezde yapımı devam eden konteyner kenti de ziyaret eden Başkan Seçer, çalışmaları yerinde inceledi. Seçer, Adıyaman koordinasyonunda Mersin Büyükşehir Belediyesiyetkili olduğunu belirterek şunları söyledi:

“İlk günkü kargaşada tüm belediyelerimiz her noktaya ulaşmak için çaba sarf etti. Ne yaptığımızı bilerek daha kontrollü, daha etkin, daha ihtiyaca cevap verebilecek bu çalışmaları gerçekleştirmenin gayreti içindeyiz. diğer devlet kurumlarıyla istişare ve işbirliği içinde depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak.

Bu gördüğünüz alan sahra hastanesi, okuma odası, anaokulları ve sosyal donatı alanlarıyla 80.000 metrekare üzerinde 670 konteynerden oluşan güzel bir çalışma. Burada bir konteyner şehir oluşturuyoruz ama bunu yaparken her türlü hassasiyeti gösteriyoruz, her türlü ince hesabı yapıyoruz. Çünkü insanlar burada uzun süre kalabilirler. Sonuç olarak kalıcı konutların yapılması mutlaka zaman alacaktır ve Adıyaman iklimsel olarak kış şartlarının sert geçtiği bir bölgedir. Bundan dolayı burada vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacına cevap verebilecek küçük bir şehir oluşturmaya çalışıyoruz.

Önümüzü açması, işimizi kolaylaştırması son derece değerli. Burada yapacağımız işi engellemek, onlara getireceğimiz hizmeti geciktirmek demektir. İnşallah belediyelerimiz sadece Adıyaman’da değil diğer bölgelerde de bu tür olaylarla karşılaşmaz.

Diğer kurumlarımızla birlikte elimizin uzandığı her yerde diğer kurumlarımızla işbirliği içinde Adıyaman’a sahip çıkmak, hayatı normalleştirmek ve vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. İnşallah bu yaraları hep birlikte saracağız. Yıkım büyük, acı büyük, kayıplar büyük. Ama onları her zaman zamanında bir araya getireceğiz. Milletimiz ve ülkemiz büyüktür. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Hepimize iyi şanslar.”

Seçer, ziyaretinin ardından Adıyaman ilçe ve belde belediye başkanları ile bir araya gelerek sorunları dinledi ve analiz önerilerini paylaştı. Toplantıdaki amaçlarının bölgelere ve çalışmalara proje, maddi ve manevi katkı sağlamak olduğunu vurgulayan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde 23 belediye ile ortaklaşa Adıyaman’da çalışacaklarını paylaştı.

Kaynak: ANKA / Yerel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu