Ekonomi

JPMorgan ve BofA, Avrupa borsalarında satış yapma zamanının geldiğini düşünüyor

Avrupa hisse senetlerinde Mart ortasından bu yana görülen toparlanma, stratejistlerin güvenini kazanmayı başaramadı. Stratejistler, faiz artırımlarının hisse senetlerindeki ralliyi durduracağına inanmaya devam ediyor.

Bloomberg tarafından 15 stratejistin katılımıyla gerçekleştirilen anket, 2023 yılının geri kalanına ilişkin karamsar görünümün devam ettiğini ve yıl başından bu yana yüzde 10 yükselen Stoxx Europe 600 endeksinin Yıl sonuna kadar 450 puan. Bu seviye, Cuma kapanışına göre yüzde 4’lük bir kayıp anlamına geliyor.

BofA stratejisti mila savovayaptığı değerlendirmede, “Para politikası son 40 yılın en sert sıkılaşmasını yaşıyor ve buna bağlı olarak kredi ve parasal koşullarda ciddi bir bozulma yaşanıyor. Bunun önümüzdeki aylarda büyümede durgunluk ortamına yol açmasını bekliyoruz.”söz konusu.

BofAstratejistlerin Stokx 600şirket için yılsonu hedefini 430 puandan 410 puana indirmişti.

JP Morganstratejist Mislav MatejkaDeğerlendirmesinde, beklentilerden daha sakin gelen kazançların borsadaki ralliyi sürdürmek için yeterli olup olmayacağının da soru işareti olduğunu belirterek, yatırımcıların bazda yaşanacak güçlenmeyi kullanmaları gerektiğini önerdi. Pozitif ilk çeyrek sonuçları, pozisyonlarını düşürmek için iyi bir seviye olarak görülüyor.

State Street Global Advisors, yıl sonu tahminini 455 puandan 475 puana yükseltirken, Stoxx 600 için 2023 sonu için en iyimser varsayımlar 480 puan. Alman bankasıVe ING Grup NV ilgili. TFS Derivatives, endeksin 380 puana düşeceğini tahmin etmeye devam ediyor.

-Foreks Haber Merkezi-

haber-islahiye.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu