Haber

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: ‘İzmir tarihinin en büyük yatırımı olan Buca Metrosu 2026’da tamamlanacak’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, baharın müjdecisi Hıdırellez için düzenlenen şenlikte Buca Metro yatırımına dikkat çekti. Soyer, İzmir tarihinin en büyük yatırımı olan Buca Metro’nun 2026’da tamamlanacağını belirterek, “Çünkü parası var. Kimseden bir şey beklemiyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, baharın müjdecisi sayılan, bereket ve rahmetin simgesi Hıdırellez’i yıkılan Buca Cezaevi’nin yerinde kutladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve eşi Duygu Aslanoğlu, Milli İttifak milletvekili aday adayları Rıfat Nalbantoğlu, Güldem Atabay, Yüksel Taşkın, Fulya Akçay, Mehmet Şahin Fırat, Seda Kaya, Hacer Foggo, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. “Her şey çok güzel olacak” sloganlarıyla düzenlenen program, dünyaca ünlü perküsyon sanatçısı Hamdi Akatay, DJ Uğur Ablak ve Tepecik Orkestrası’nın şarkılarıyla başladı.

“YATIRIMI SÜRDÜRECEĞİZ”

Festivalde kalabalığa seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımlarından bahsetti. Ekonomik krize rağmen Buca Metrosu’nun yapımına başladıklarını hatırlatan Başkan Tunç Soyer, “İzmir tarihinin en büyük yatırımını 2026’da bitireceğiz. Çünkü cebinde parası var. Kimseden bir şey beklemiyoruz. sadece o tüneli kazıp metronun trenlerini indirecek, göreceksiniz 2026’da bitireceğiz. Yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

“İZMİRLİ’NİN KULLANILMIŞ TÜM HAKLARINI ALACAĞIZ”

Millet İttifakı’nın seçimi kazanıp iktidara gelmesi halinde yatırımların artacağını kaydeden Başkan Soyer, “Bakın sonra ne olacak? Çok az kaldı” dedi.

“BURADA VERMEYECEĞİZ, BURADA TİCARET YOK”

Başkan Soyer, yaptığı konuşmada yıkılan Buca Cezaevi’nin bulunduğu alanın kamu arazisi olduğunu hatırlatarak, “Ama ne olduysa ticarete açıldı. Bir de buraya başka bir şey yapılması planlanıyor. Böyle bir şey olur mu?” Burası Buca halkının malıdır. Betondur, binlerce insan yaşar. “Burası o binlerce insanın nefes alacağı tek yer. Burada pes etmeyeceğiz. Burada ticaret olmayacak. İşte oyun alanları spor Halka açık alanlar, açık pazar yerleri, konser salonları olsa kötü olur mu? Böyle olacak, çok harika olacak.”

HIDIRELLEZ DİLEĞİNİ DUYURDU

Hıdırellezlileri tebrik ederek konuşmasını sonlandıran Soyer, şunları söyledi:

“Bugün Hıdırellez. Hıdırellez gecesinde yaprağa bir yağmur damlası düşer. O yağmur damlası çiğ mayalanmış. O maya ateşlerin üstünden atlayarak pişer. Bugün dostluğun mayalanma günüdür. Gündür. dilek dilemek.Ayrıca 14 Mayıs’tan sonra hiçbir çocuğun aç yatmamasını diliyorum.Roman Vatandaşlarımız eşit vatandaşlar olarak kendilerini eksik hissetmesinler.Bu ülkenin gururlu vatandaşları olarak başımızın üstünde olsunlar.Sağlık,rahat ve adalet diliyorum. Bu topraklara gelecek Adalet mahkeme salonlarında tecelli eden bir şey değil Adalet Eğitimde fırsat eşitliği İstihdamda eşitlik Gelir dağılımında eşitlik Her şey çok güzel olacak Biliyorum ki hepimiz hayırlara vesile olsun hepinizi kalbimin her zamanki sıcaklığıyla selamlıyorum. Var olduğunuz doğru.”

“BUCA NEFES ALDI”

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç yaptığı konuşmada, “Bronz Önder’i sevenler, yağmura çamura inat liderimize destek için buraya geldiler. Yağmur rahmettir, rahmetin simgesi baharın uyanışı Hıdırellez’le olur. Tebrikler. Hepiniz Hıdırellez’desiniz. Göreve geldiğimizde bu alan Buca için adeta olumsuz bir sembol. “Çok mücadele ettik. Buca Cezaevi’ni Buca’nın kalbinden çıkarmak için elimizden geleni yaptık ve sonunda Bucalı nefes aldı. Buca Cezaevi kaldırıldı” dedi.

Kılıç, “Cezaevinin kaldırılması en kıymetli temennilerimizden biriydi. İzmir tarihinin en büyük projesi Buca Metrosu. Metro için Bronz Liderimize teşekkür ediyoruz. Yer altında rahat bir ulaşımımız olacak.”

Konuşmaların ardından ateş yakıldı. Vatandaşlar dilek dileyerek ateşlerin üzerinden atladı.

DEPREM MAĞDURLARI UNUTULMADI

Ayrıca bölgede Konak Buyruk Sultan Mahalle Muhtarı Hüseyin Heptepe de depremzedeler için stant açtı. Burada depremzedelere bağışlanmak üzere gül, çiğdem ve kestane satılırdı. Ayrıca kutlamaların ardından vatandaşlar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bir Kiralık Bir Ev Kampanyası için bağışta bulundu.

habergunyuzu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu