Haber

İYİ Parti’de Rasim Arı depremi: Üst düzey isimler istifa etti

NEVŞEHİR –2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den Nevşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından 2021 yılında sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa eden Rasim Arı, dün eşi Melek Arı ile birlikte FINE Partisi’ne katılarak ikilinin rozetlerini takmıştı. YETER Partisi Genel Başkanı Meral Akşener.

TUTKULU GEREKSİNİMLER

Rasim Arı’nın YETER Partisi’ne katılması YETER Partisi’nin Nevşehir teşkilatını karıştırdı. Genel merkezle anlaşmazlığa düştüklerini belirten GÜZEL Parti Nevşehir İl Başkanı Alihan Kuzeyli, DÜZGÜN Partisi Nevşehir Kent Konseyi Üyesi Yaşar Usalan, Milletvekili Aday Adayı Musa Ertaş ve Ürgüp eski İlçe Başkanı Yakut Karagöz partilerinden istifa etti.

‘NEVŞEHİR ORGANİZASYONU DURDURULDU’

İstifasına ilişkin yazılı açıklama yapan UYGUN Partisi Nevşehir İl Başkanı Kuzeyli şu ifadeleri kullandı:

“Gerek cumhurbaşkanlığı adaylığı gerekse milletvekilliği adaylığımızda teşkilatımızın ve ilimizin görüşlerini genel merkeze ilettik. Bu noktada genel merkezimizle her iki adaylık konusunda da fikir ayrılığına düştüm. Örgütlenmenin özünün örgüt için çalışanları ezmek ya da yok saymak olmadığını öğrenerek büyüdüm. Ancak gelinen noktada Nevşehir’in yerel teşkilatı hiçe sayıldı ve ‘siz bilmezsiniz biz biliriz’ denildi. Şahsen makamı, makamı, çıkarı olmayan, tek gayesi Türk milleti ve Nevşehir olan bir Türk gencinden başka bir şey değilim. Bu süreçte Nevşehir’e hizmet için birlikte çaba gösterdiğimiz eşim, abilerim, ablalarım, abilerim, kurucularımız, yöneticilerimiz ve üyelerimize haklarının verilmesini istiyorum. “Mahkeme hakimin mülkü değildir” şiarımızla, sağlık sorunum olmadığı halde kellemi vermeden teşkilatımın yok sayılmasına tepki olarak il başkanı olarak görevimden istifa ediyorum. ofise ‘hata yapsalar da görevden kurtulalım’ şansı. Yakamdaki şeref rozeti Türk milletinin mensubu olmaktır.”

“GENEL MÜDÜRLÜĞÜN HAKSIZ TUTUMU NEDENİYLE İSTİFA ETTİM”

İYİ Parti Nevşehir Belediye Meclis Üyesi Yaşar Usalan, istifa kararıyla ilgili şunları söyledi:

“Genelkurmay’ın bu haksız tavrından dolayı, taşra teşkilatımı danışmadan, yalnız benim bildiğim gibi yok sayması nedeniyle partimden ve görevimden istifa ediyorum.” (DUVAR)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu