Haber

İsveç kararlarına bir skandal daha ekledi! Mahkeme, polisin yasakladığı Kuran-ı Kerim yakma eylemini iptal etti

Aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan’ın 21 Ocak’ta Stockholm’deki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kuran-ı Kerim yakması Türkiye ile İsveç arasındaki gerilimi artırdı. Skandal hareketin ardından harekete geçen Türkiye, İsveç’in NATO müzakerelerini askıya aldı. Daha sonra görüşmelerin 20 Şubat’ta yeniden başlayacağı açıklandı.

POLİS KURAN’IN YAKILMASINI YASAKLADI

Rasmus Paludan’ın eyleminin ardından geçen ay İsveç polisi, İslam’a aykırı eylemlerin ülkenin uluslararası çıkarlarına zarar verebileceği ve güvenlik kaygısı yaratabileceği gerekçesiyle ‘Kuran yakma’ eylemlerini yasaklama kararı almıştı.

İSVEÇ MAHKEME KARARINI GEÇERSİZ KILDI

İsveç İdare Mahkemesi skandal bir karar verdi. Mahkeme, polisin Kuran yakma eylemini yasaklayan kararını bozdu. Mahkeme, ‘güvenlik riski endişelerinin’ gösteri hakkını sınırlamak için yeterli olmadığını belirtirken, Yargıç Eva-Lotta Hedin, “Polisin kararına yeterince destek verilmedi” dedi.

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Öte yandan İsveç İç Güvenlik Kurumu (Säpo), bu sabah ‘terör eylemi’ planladıklarından şüphelenilen 5 kişinin tutuklandığını duyurdu. Tutuklanan kişilerin Ocak ayında İsveç büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakma eylemiyle ilgili olduğu belirtildi. Säpo terörle mücadele biriminin başkan yardımcısı Susanna Trehorning, “Mevcut dava, İsveç Güvenlik Servisi’nin Paludan’ın Kuran’ı yakmasıyla bağlantılı olarak üzerinde çalıştığı birkaç davadan biri” dedi.

dulkadiroglu-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu