Haber

İsrail, Mescid-i Aksa’da cuma namazı kılmak isteyen Filistinlilere kısıtlama getirdi

İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa’da cuma namazı kılmak isteyen Filistinlilere bir kez daha geniş kısıtlamalar getirdi.

Mescid-i Aksa çevresinde kısıtlamalarını sürdüren İsrail polisi, önceki haftalarda olduğu gibi bu hafta da Cuma namazını Aksa’da kılmak isteyen Filistinlileri engelledi.

Eski Şehir bölgesinde demir bariyerlerle yoğun güvenlik önlemi alan İsrail güçleri, sabah saatlerinden itibaren Filistinli gençlerin, hatta bazen yaşlı Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya girmesine izin vermedi.

İsrail güçleri, Eski Şehir içindeki Mescid-i Aksa’ya ve kapılarından girmek isteyen Filistinli gençlere zaman zaman müdahale ederek sert müdahalelerde bulundu.

Cuma namazı için Mescid-i Aksa’ya girilmeyen Filistinliler, Mescid-i Aksa çevresinde namazlarını kıldı.

Yüzlerce Filistinli, Ra’s el-Amud Mahallesi’ndeki camide ve Mescid-i Aksa’ya bakan caminin çevresindeki kaldırımlarda sıraya girdi.

İsrail güçleri, Mescid-i Aksa yakınındaki Vadi el Cevz Mahallesi’nde Filistinli gençlere göz yaşartıcı gaz, plastik ve gerçek mermilerin yanı sıra TOMA’lardan sıkılan pis kokulu suyla müdahale etti.

TOMA’dan püskürtülen atık su, Mescid-i Aksa çevresindeki sokaklarda kalıcı kötü koku oluşturdu.

Normalde Cuma günleri 100 ila 150 bin kişinin sıraya girdiği Mescid-i Aksa’da, İsrail’in engellemesi nedeniyle 7 Ekim’den bu yana son 4 haftada olduğu gibi bu hafta da sadece 5 bine yakın kişi namaz kılabildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu