İş

Hindistan hizmet sektörü Mart ayında hızlı büyüme ve rekor ihracat kaydetti

Hindistan’ın hizmet sektörü Mart ayında büyümede önemli bir hızlanma yaşadı ve talep sektörün hızlı bir şekilde genişlemesini sağladı. S&P Global tarafından derlenen nihai HSBC Hindistan Hizmetler Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) Şubat ayındaki 60,6 seviyesinden 61,2’ye yükselmiştir.

Bu artış, 60,3’e gerileme yönündeki ilk beklentilere meydan okudu ve 50’nin üzerindeki okumalar genişleme anlamına geldiğinden, art arda 32. ay büyümeye işaret etti.

Hizmetler sektöründeki büyüme, güçlü iç talep ve yeni işlerin artmasına yol açan elverişli ekonomik koşullardan kaynaklandı. Özellikle, ihracat alt endeksinin ankete dahil edilmeye başlandığı Eylül 2014’ten bu yana en hızlı genişleme kaydedilmiştir.

Hizmet sektöründeki iyimser performans da firmaları işe alımları artırmaya teşvik etti ve istihdam artış hızı Ağustos ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Bu gelişme, her yıl milyonlarca yeni iş arayanın işgücüne katıldığı Hindistan için özellikle olumludur.

Önümüzdeki yıla ilişkin görünüm olumlu olmaya devam ederken, gelecekteki faaliyetler alt endeksi rekabetçi baskılara ilişkin bazı endişeler nedeniyle hafif bir düşüş yaşayarak son dört ayın en düşük seviyesine geriledi.

Şirketler artan girdi maliyetleriyle karşı karşıya kaldı, ancak artan maliyetleri müşterilere yansıtarak kâr marjlarını büyük ölçüde korumayı başardı. Sonuç olarak, hizmet sağlayıcıları tarafından uygulanan fiyatlar Temmuz 2017’den bu yana en hızlı şekilde yükseldi.

Hizmet sektöründeki güçlü performans, imalat sanayinin Mart ayında son 16 yılın en hızlı büyümesini kaydetmesiyle birleşerek HSBC nihai Hindistan Bileşik PMI Endeksi’nin 61,8 ile son sekiz ayın en yüksek seviyesine ulaşmasına katkıda bulundu ve hem bir önceki ayın 60,6’lık rakamını hem de 61,3’lük ön okumayı aştı.

Hizmet sektöründeki fiyat artışlarının devam etmesi, Hindistan Merkez Bankası’nın enflasyonist baskıları yönetmek için repo faizini uzun bir süre daha %6,50’de tutabileceğini gösteriyor.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

baskilajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu