Haber

Hasan Mezarcı yine gündemde! Noel’de doğum gününü kutladı, etrafındakiler “Mutlu Yıllar Mesih” sloganları attı.

Kendini “Mesih” ilan eden Refah Partisi eski İstanbul Milletvekili Hasan Mezarcı, Noel’de kendi doğum gününü kutladı.

“YILBAŞINI KUTLAYIN” DEMEYENLERE CEVAP

İnternete düşen videoda, son dönemde yılbaşı kutlamanın yasak olduğuna dair açıklamalarda bulunanlara Mezarcı’nın sert tepki gösterdiği duyuluyor.

“İYİ YILLAR MESİH”

Görüntünün devamında mezar kazıcı pastasının üzerindeki mumları üflerken, etrafındakilerin “İsa’nın doğum günü kutlu olsun” sloganları attığı anlar kameraya yansıdı.

HASAN MEZARCI KİMDİR?

Hasan Mezarcı, 11 Mayıs 1954’te Düzce’nin Aydınpınar Köyü’nde doğdu. Babası Rasim Mezarcı, annesi Fikriye Çil; Hasan Mezarcı sekiz aylıkken boşandı. İlkokuldan sonra Düzce Merkez Kur’an Kursu’nda hafız oldu ve İmam-Hatip Okulu’na girdi. İmam-Hatip’ten mezun olduktan sonra Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni kazandı. İlahiyat okurken bir yandan da medrese eğitimi aldı.

Hasan Mezarcı, öğrencilik yıllarında müezzinlik ve imamlık yaptıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı ve Tarım Bakanlığı’nda memur olarak çalıştı. Mesleğe Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde müftü olarak başladı. Askerliğini yaparken Adana 6. Kolordu Komutanlığında Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu olarak yedek subay olarak görev yaptı.

Askerliği bittikten sonra Sakarya’nın Akyazı ilçesine müftü olarak atandı. Daha sonra İstanbul’un Ümraniye ilçesine atandı. 5 yıl Akyazı’da, 3,5 yıl Ümraniye’de görev yaptı. 6 Kasım 1991’de seçimlere girdi ve Refah Partisi İstanbul’dan milletvekili adayı olarak müftü olarak görev yaptığı bölgeden seçildi. 6 Kasım 1991-24 Aralık 1995 tarihleri ​​arasında 19. dönem TBMM Milletvekili olarak görev yaptı.

Cezaevinde akıl sağlığını kaybettiği iddia edildi.

Hasan Mezarcı son yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekmiş ve bu nedenle partisinden ihraç edilmişti. Daha sonra hapsedildi. Cezaevinde geçirdiği psikolojik ve biyokimyasal işkenceler nedeniyle akıl sağlığını kaybettiği iddia edildi. 1997 yılında cezaevindeyken Allah tarafından peygamber ilan edildiğini belirterek kendisini Mesih ilan etti. Mezarcı, hapisten çıktıktan sonra Almanya’ya göç etti. Üç yıl sonra, bu kez kulaklarında küpeler, bileklerinde bilezikler, boynunda kolye, sarıya boyanmış uzun saçları, elinde baston ve tepeden tırnağa altın sarısı bir elbiseyle televizyona çıktı. . Reha Muhtar kendisiyle röportaj yaptı.

Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından “Atatürk’ün manevi şahsiyetine hakaret” suçundan 1 yıl hapis cezasına çarptırılan Mezarcı, Almanya’dan 9 Nisan 2001’de Türkiye’ye dönüşünde cezasını çekmek üzere Edirne İpsala Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. yaklaşık 3 yıl yaşadığı yer. O da 3 ay geçirdi. Ceza İnfaz Kanunu hükümlerine göre cezasını tamamladıktan sonra 6 Mayıs 2002’de tahliye oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu