İş

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, ETÜ ile iş birliği protokolü imzaladı

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), ETSO çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ve TOBB İl Başkanlığı arasında iş birliği protokolü imzalandı. Genç Girişimciler Konseyi (GGK) ve Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ).

ETSO’dan yapılan açıklamaya göre ETSO heyeti, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak’ı makamında ziyaret ederek ETSO ile ETÜ arasındaki iş birliğinin artırılmasına yönelik yapılacak çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu.

Burada konuşan ETSO Yönetim Kurulu Lideri ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın, genç ve kadın girişimcilerin dinamizminin ve heyecanının üretime ve yatırıma dönüştürülmesi gerektiğini belirtti.

Bilim ve teknolojinin odak noktası olan üniversitelerle işbirliklerinin büyük önem taşıdığını belirten Özakalın, şöyle konuştu:

“Bizim için nicelikten önce nitelik gelir. Bu anlamda iki üniversitemizin varlığı şehrimiz için büyük bir avantaj ve biz artık bu avantajı her alanda kullanmak istiyoruz. Üniversitelerimizdeki bilgi potansiyelini tecrübe ve deneyimle buluşturmak istiyoruz. İş dünyamızın sahadaki yeteneği bizi her zaman daha ileriye taşıyacaktır.Erzurum Teknik Üniversitemiz ile imzalayacağımız bu protokolde yazdığımız işbirliklerini gerçek anlamda hayata geçirmekten ve olumlu sonuçlarını görmekten mutluluk duyacağız. Bu vesileyle odamıza ve iş dünyasına desteklerini esirgemeyen Sayın Rektörümüze ve ekibine teşekkür ediyorum. Umarım hep birlikte Erzurum için keyifli ve verimli çalışmalara imza atacağız. İnanıyoruz.”

ETÜ Rektörü Çakmak da ziyaretten ve imzalanacak iş birliği protokolünden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bilginin ve yeniliğin bu kadar değerli olduğu bir dönemde Ticaret ve Sanayi Odamız ve Gençlerimizle birlikte imzalayacağımız bu iş birliği protokolü, ve Kadın Girişimciler Kurulları da bizim için çok değerli. ETSO ve TOBB İl KGK ve GGK ile yaptığımız işbirlikleri sahaya yansırsa, olumlu ve güzel çalışmalar yapılırsa hepimiz mutlu olacağız. Gençlerimizin gücü ve kararlılığı Kadın girişimcilerimiz şehrimiz ve ülkemiz için bizlere umut veriyor. Erzurum her zaman en iyisine layık. Bir sinerji yaratıp bu şehre tohum atmalıyız. İnşallah harcanan emeklerin karşılığını alırız. İşbirliğimizin güzel sonuçlar doğuracağına inanıyoruz.” dedi.

Konuşmaların ardından ETSO Başkanı Özakalın, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Çakmak, TOBB İl GGK Başkanı Meryem Kübra Alioğulları ve TOBB İl GGK Başkanı İsmail Suci, “Genç ve Kadın Girişimci Kurulları” için farklı işbirliği protokolleri imzaladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu