Haber

Erdoğan’dan tatbikat açıklaması: Sizden beklentimiz kendinizin ve çevrenizin reflekslerini test etmeniz

Türkiye genelinde, 12 Kasım 1999 Düzce sarsıntısının yıl dönümü nedeniyle, saat 18.57’de “Çök Kapan Tutun” ismiyle zelzele tatbikatı yapıldı.

Tatbikatla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bilim insanlarımız bölgemizdeki değerli fay çizgilerinin üzerinde yer alan ülkemizde büyük sarsıntıların yaşanma ihtimalinin giderek arttığı konusunda fikir birliği içindedir. Sarsıntının yaşanmasını engellemek mümkün değildir ancak can ve mal kayıpların önüne geçecek önlemleri almak bizim elimizdedir. Geçmişte yaşadığımız acı deneyimlerden çıkardığımız derseler ışığında yaptığımız hazırlıklarla hamdolsun artık hiçbir afette vatandaşlarımızın ‘Nerede bu devlet’ feryadını duymuyoruz” dedi.

AFAD bünyesinde afet yönetim stratejisi oluşturulduğunu belirten Erdoğan, “Bütünleşik afet idare stratejimiz afet öncesi hazırlık ve risk azaltma, afet anında müdahale, afet sonrası uygunlaştırma olmak üzere üç kademeden oluşmaktadır. Afet öncesi hazırlık ve risk azaltma çalışmaları kapsamında toplu konutlarla ve kentsel dönüşüm projeleriyle kentlerimizi afetlere karşı dirençli hale getiriyoruz. Afet anındaki faal idaremizle vatandaşlarımıza kısa müddette ulaşıyor ve arama kurtarma çalışmalarımızı süratle gerçekleştiriyoruz. Afet sonrası stratejimizle de yıkılanın yerine çok daha uygununu yerine koyacak projelerimizi hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

“2020’yi afetlere hazırlık yılı, 2021’i afet eğitim yılı bu seneyi de afet tatbikat yılı ilan etmiştik” diyen Erdoğan şöyle devam etti:

“Geçen sene çeşitli eğitim malzemeleriyle 57 milyona yakın vatandaşımıza ulaştık. Bu yıl ise 94 bin 207 tatbikatla hazırlık düzeylerimizi test ettik. Bugün de Düzce zelzelesinin olduğu gün ve saatte yani 12 Kasım saat 18.57’de 81 ilimiz ile KKTC’de genel bir tatbikat yapıyoruz. Sizlerden beklentimiz tatbikata istekli biçimde katılarak kendinizin ve etrafınızın reflekslerini olası bir zelzeleye nazaran test etmenizdir. Bu tatbikata ayıracağınız birkaç dakikayla daima bir arada ömrümüze ömür katacak bir tecrübe kazandıracağına inanıyorum. Sizleri afet bilgisi eşittir hayat bilgisi anlayışıyla çök, kapan, tutun diyerek hayata tutunmaya davet ediyorum.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu