Teknoloji

Elon Musk, Asırlık Hakaret Davasında Uzlaşmak İçin Davacıya Para Teklif Etmek Zorunda Kaldı!

Twitter paylaşımlarıyla sık sık Tesla ve Elon Musk’ı köşeye sıkıştıran Randeep Hothi, 2020 yılında Musk’a hakaret davası açmıştı. O dönemde Hothi için de uzaklaştırma kararı bulunan Musk, sonunda bu davaya son noktayı koymuştu. Peki Hothi’ye uzlaşma teklifiyle giden Elon Musk tam olarak ne kadar ödeyecek? Detaylar burada! ?

Kaynak:https://www.bloomberg.com/news/article…

Dünyanın en zengin ikinci kişisi Elon Musk, yıllardır bir hakaret davasıyla boğuşuyor.

SpaceX ve Twitter gibi Elon Musk’ın yönetimindeki şirketler hakkında eleştiriler getiren serbest araştırmacı Randeep Hothi, Musk’a kendisine karşı iftira niteliğinde açıklamalarda bulunduğu için dava açtı.

Hothi, Tesla hakkındaki araştırmalarını ve söylemlerini Twitter’da “skabooshka” takma adıyla paylaşıyordu. Aslında genç adam 2019’da Tesla fabrikalarına giderek drone ve kameralarla çekim yapıyor ve bunları aktif olarak yayınlıyordu.

Elon Musk ise eleştirmenin bu tavırlarına sessiz kalmamış ve Hothi’ye sırf bu yüzden uzaklaştırma cezası vermişti.

O dönemde Tesla Model 3 test aşamasındayken Musk, Hothi’nin arabası ile test sürüşünde aracı taciz ettiğini ve bu nedenle bir güvenlik görevlisinin yaralandığını iddia etmişti.

Fabrikanın yakınında yaşayan Randeep Hothi tüm bu suçlamaları reddetti ve Elon Musk şikayetini geri çekmek zorunda kaldı.

Ancak 2020 yılında Hothi, Elon Musk’a hakaret davası açarak yeniden gündeme geldi.

İddialarına göre Musk’ın kamuoyu önünde yaptığı eleştiriler, insanları kendisine saldırmaya teşvik etti. Hothi, ‘yalancı, katil, terörist ve akıl hastası’ gibi hakaretlere bile maruz kaldı.

Randeep Hothi’nin dün Twitter hesabından paylaştığı haber bu mücadeleye son noktayı koydu. ?

“Mart ayında Musk bana uzlaşmak istediğini söyledi. Sonunda tezlerimin doğruluğunun kanıtlandığına inanıyorum. Çeşitli nedenlerle, Elon Musk’ın mütevazı bir 10.000$’lık tazminat karşılığındaki uzlaşma teklifini kabul etmeye karar verdim. Şimdi düşüşünü izlemek için size katılabilirim.’

Dün yapılan bu açıklamaların ardından Elon Musk ve avukatlarından rastgele bir açıklama gelmezken Hothi’nin avukatı Gil Sperlein uzlaşma bilgilerini doğruladı.

Son duruşmada yargıç ve temyiz komitesi, Musk’ın Hothi’nin iddialarının bir kaynak olmadığı ve telaffuzlarının ifade özgürlüğüne bir saldırı olduğu yönündeki sözlerini reddetti. Bu nedenle Elon Musk barışarak olayın daha kötüye gitmesini engellemek istemiş olabilir…

Peki bunun hakkında ne düşünüyorsun? Yorumlarda buluşalım! ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu