Haber

Dışişleri Bakanlığı: Solingen saldırısından bu yana Avrupa’da ırkçılık yükselmeye devam ediyor

Dışişleri Bakanlığı, Almanya’nın Solingen kentindeki 1993 saldırısından bu yana Avrupa’da ırkçılığın arttığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Solingen şehrinde 29 Mayıs 1993’te evlerinin ırkçı grup tarafından kundaklanması sonucu hayatını kaybeden 5 vatandaşın 30’uncu yılında saygı ve rahmetle anıldığı belirtildi. alçak saldırının yıldönümü.

Açıklamada, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim’in harekatın 30’uncu yıl dönümü nedeniyle Solingen’de düzenlenecek anma törenlerine katılacağı belirtilerek, “Bu vesileyle itidal çağrılarıyla örnek bir duruş sergiledik. Solingen saldırısında ırkçı ve yabancı düşmanı saldırılarda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımız ve aile fertlerini kaybetmelerine rağmen, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Mevlüde Genç’i de saygı ve rahmetle anıyoruz.” ifadeler kullanılmıştır.

Solingen saldırısının üzerinden geçen 30 yılda Avrupa’da yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslamofobinin artarak devam ettiğinin altı çizilirken, bunun endişeyle izlendiği bildirildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Her türlü ayrımcılığın önüne geçmek ve bu tür trajedilerin tekrarlanmaması için yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslamofobi ile her zaman birlikte mücadele etmemiz gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. makul bir toplum ve bireylere, aynı zamanda tüm insanlığa her düzeyde ve her platformda kararlılıkla devam edecektir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu