Ekonomi

Balıkçılardan av yasağı öncesi uyarı: Ucuz balığı kaçırmayın

1 Eylül’den itibaren balık sezonu,15 Nisan’da sona eriyor. Bu tarihten itibaren MarmaraVe Kara Deniz Profesyonel teknelerle balık tutmak mümkün değilken, küçük tekneler için herhangi bir kısıtlama yok. Karaköy’deki balıkçılar, son günün iyi değerlendirilmesi adına balık yemek isteyenlere uyarıda bulunuyor. Vatandaşlar, av yasağının ardından hamsi, istavrit ve mezgit gibi balıkları tezgahlarda göremeyecek.

Balık yasağı öncesi vatandaşları uyaran balıkçı Mustafa Sancaktar, “Şu anda tezgahlarda her türden balık var. Gelecek pazartesiye kadar balık yeriz. Bundan sonra yasak balığı yiyemezler. Vatandaşın son üç günü iyi değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Yasaktan sonra hamsi, mezgit, chiacop ve barbunya çıkmayacak. Çıksa bile tezgahlarda daha az göreceğiz. Şu anda hamsi kilosu 100 TL, istavrit kilosu 100 TL, çipura ve levrek kilosu 50 ile 100 TL arasında ortada. Çipura, levrek ve alabalık av yasağının ardından tezgahları süsleyecek. Şu anda istavrit ve hamsiye talep var.” O konuştu.

“Av yasağından sonra balık kıt olacak, fiyatlar yüksek olacak”

Balıkçı Samet Balyemez, kapak yasaklanmadan önce vatandaşların bol bol alıp dondurucularda saklaması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Birkaç günümüz kaldı. Vatandaşlar bu bir iki günü iyi değerlendirin. Av yasağından sonra balık olacak ama hem kıt hem de pahalı olacak. Genellikle balıkçılar gelir. İstavritin ağırlığı şu an 100 TL ise yasaktan sonra 130 TL’yi bulacak. Av yasağında tezgahlarda genellikle çipura, levrek, kalkan, somon gibi balıkları görüyoruz.”

Balık avlama yasağı öncesi balık almaya geldiğinizi belirten Vatandaş Emsar Paşaoğlu, “Balık almaya geldim. Son gün olduğu için evde balık kızartacağız. Zinniakop ya da lüfer alacağız. Ben de kayıkçıyım, denizlerimizi temiz tutalım” dedi.

mentese-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu