Haber

Bakan Kurum Ataşehir’de 8 müjde verdi

Bakan Kurum, “Vatandaşımızın hayalini gerçekleştireceğiz” dedi

Bakan Kurum, Ataşehir’e 8 müjde ile seslendi

İSTANBUL – İstanbul seçim kampanyası çerçevesinde Ataşehir’de vatandaşlarla bir araya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “Bu satışları en kısa sürede tamamlayacağız. Mülkiyetle ilgili tek bir sorun bırakmadan, vatandaşlarımızın hayalini gerçekleştireceğiz” dedi. söz konusu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, İstanbul seçim çalışmaları çerçevesinde Ataşehir Mevlana Mahallesi Uslu Sokak’ta vatandaşlarla buluştu. Bakan Murat Kurum, Ataşehir halkına müjdeyi verdi.

“Yeni sahada Barbaros’taki sorunları çözdük”

Ataşehir’de vatandaşlara seslenen Bakan Kurum, “Biliyorsunuz biz son 1 aydır 21 yıllık davamızın ve eser politikamızın başladığı dönemde buradayız. En büyüğü İstanbul Finans Merkezi. Yatırım. 65 milyar lira.Buradaki çocuklarımız çalışacak.Türk asrı ekonomisinin kalesi olacak.Ekonominin ticari kalbi Ataşehir’de atacak.Ataşehir’imiz şanına yakışır eserlerle buluşacak. Gittik orada kardeşlerimizle beraberdik Barbaros yeni sahada İstanbul’un sorunlarını çözdük Dönüşüme başlayacağız dedik Akşam hemen orada rezerv ilan edilmesi ile ilgili kararımızı aldık. vatandaşlarımız ya kendi kendilerine ya da devletimizin desteğiyle oralarda dönüşüyor.Emlak Konut güvencesiyle el ele dönüşelim dedik, gittiğimiz gün de yaptık.Milletimizin duasını aldık. kardeşlerimizin duaları. Bugün yine yepyeni mushy’lerle Ataşehir’e geldik. Güzel haberlerle geldik” dedi.

“Ataşehir’imizde yüzyılın dönüşümüne ivme kazandıracağız”

Sözlerine müjdeli haberlerle devam eden Kurum, “Bir: Ataşehir’deki Şerifali Çiftliği’nde toplam 1.442 adet konut, dükkan, sosyal tesis ve camimizin inşaatına hızla devam ediyoruz. Ataşehirli kardeşlerimize anahtarlarını teslim edeceğiz. Şimdiden hayırlı olsun İki: Yeniçamlıca, Mevlana Mimarsinan ve Mimarsinan ilçelerinde 218 hektarlık bir alanı rezerv yapı alanı olarak belirledik.Bu alanda yeni imar planları hazırlamaya başladık. Vatandaşlarımızın imar problemlerini çözeceğiz.Sözü size veriyoruz.Ataşehirli kardeşlerimize veriyoruz.Üç: İçerenköy’deki donatı alanları üzerindeki riskli yapıları bir an önce dönüştürmek için 0,500 m2’lik alan belirledik. ​43 hektar Rezerv Yapı Alanı olarak.Bu alanda vatandaşlarımızın imar haklarını korumak için plan notu ekledik.Böylece Ataşehir’imizde asrın dönüşümünü sizlerle birlikte hızlandıracağız, şimdiden hayırlı olsun. Dört: Model Mahallemizi unutuyor muyuz? Burada da rezerv yapı alanlarındaki 300 ailemizin mülkiyet sorunlarını inceledik. Bu alanda kalan 65 adet gayrimenkulün satış süreçlerine devam etmekteyiz. En kısa sürede bu satışları tamamlayıp, gayrimenkul konusunda tek bir sorun bırakmayacağız, vatandaşımızın hayalini gerçekleştireceğiz. Beş: İnönü mahallesinde yeniden rezerv alanı belirledik ve imar planlarına şerhler koyduk. Böylece parsellerin imardaki emsal haklarını kesintisiz bir şekilde korumuş olduk. Altı: Esatpaşa Mahallesi’ndeki rezerv yapı alanlarındaki 270 ailenin mülkiyet sorunlarını inceledik. Bu bölgede kalan 95 adet gayrimenkulün satış süreçlerine devam ediyoruz. Bu satışları en kısa sürede tamamlayarak; Bölgedeki halkımızın imar sorunlarını analiz edeceğiz! Şimdilik iyi şanslar. Yedi: Barbaros Mahallemizde 2/3 çoğunluk sağladık ve toplam 112 yapı olan alanı rezerv yapı alanı ilan ettik. Dönüşüm sürecini sürdürüyoruz. Çocuklarımızın, milletimizin ve Ataşehirli kardeşlerimizin sorunlarını çözmeye devam edeceğiz. Sekiz: Ataşehir, İnönü, Kayışdağ, İçerenköy mahallelerinde geçtiğimiz günlerde konuştuğumuz gibi rezerv alan ilan ettiğimiz 632 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm sürecini hızlandırarak plan değişikliğini onayladık. Ataşehir ve İstanbul’daki tüm proje, analiz ve yatırımlarımıza hayırlı olsun” dedi.

haber-kozakli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu