Haber

Aydın’da berberler ve kuaförler depremzedelere ücretsiz hizmet veriyor

Aydın’da gönüllü bayan ve erkek kuaförleri, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından kentte ağırlanan depremzedelere ücretsiz saç bakımı yapıyor.

Aydın Berberler, Kuaförler ve Kuaförler Odası depremin ardından “İyilik Seferberliği” adı altında çalışmalara başladı.

Bu kapsamda gönüllü kuaför ve berberler, kentteki misafirhanelerde ve KYK yurtlarında kalan depremzedelere hizmet vermeye başladı.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) misafirhanesinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Oda Başkanı Serhan Avşar, projeye 4 gün önce başladıklarını, depremzedelerle sohbet edip acılarını paylaşmanın yanı sıra saç bakımlarını da yaptıklarını söyledi.

Avşar, “Gidenleri geri getirmek elbette mümkün değil ama biz sivil toplum kuruluşları olarak geride kalanların sorumluluğunu üstlenip var gücümüzle el ele çalışacağız. inşallah bu büyük felaketi hep birlikte atlatacağız.” söz konusu.

Kahramanmaraş’tan gelen 49 yaşındaki Ali Kaynar, depremde evlerinin hasar görmesi nedeniyle Aydın’a yerleştiklerini belirterek, duygularını şöyle dile getirdi:

“İnanın deprem anında yardım eden, koşan o insanları görünce çok duygulandım. Bu kadarını beklemiyorduk, Rabbim hepsinden razı olsun. ‘Devlet neredeydi, bu belediye nerede…’ Yani o enkazın üzerinde başka illerden insanlar yardıma gelene kadar polisler vardı.Bizde belediye çalışanı olan kardeşlerimiz vardı.Binlerce bina yıkıldı.Devlet o an hangisinin başında olacak?Yine helal olsun. , iyi yetiştiler, bu işi iyi atlattılar, sizi tebrik ediyorum. “Allah bize böyle devlet, böyle millet, böyle güç nasip etsin. Hiçbir partiyi falan desteklemiyorum. Allah hepsinden razı olsun.”

Adıyaman’dan gelen Besni Barış Atar da şehre geldikleri günden beri herkesin kendilerine sahip çıktığını belirtti. “Başardık. Bundan sonra inşallah son olur.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu