Ekonomi

Analistler, Pioneer-Exxon anlaşmasının çok anlamlı olacağını söylüyor

Cuma Öncü Doğal Kaynaklar(NYSE: PXD) yetkililer, Exxon Taşınabilir(NYSE: XOMWall Street Journal’ın meslektaşlarıyla potansiyel bir devralma hakkında “ön görüşmeler” yaptığını bildirmesinin ardından Pazartesi günü Pioneer’in hisseleri ön piyasada %7’den fazla arttı.

Şimdiye kadarki tartışmalar “gayri resmi”Nakit zengini Exxon, Batı Teksas kaya petrolünde onu daha da ileriye taşıyacak bir anlaşma için petrol piyasasına bakıyor.

Raporda ayrıca Exxon’un en az bir başka şirketle birleşme ve satın alma görüşmelerinde olduğu belirtiliyor. Yine de, Pioneer muhtemelen en değerli hedeftir.

PXD, Cuma günkü kapanış fiyatına kıyasla 48,92 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. Exxon’un değeri 468 milyar doların üzerinde.

Roth MKM analistlerine göre böyle bir anlaşma “XOM’un mevcut Permiyen ayak izi ve daha yüksek değerlemesi göz önüne alındığında, bu çok anlamlı olacaktır.”

Analistler, WSJ raporuna yanıt olarak şunları söyledi:

Stifel analistleri hemfikir ve Pioneer ve Endeavour Energy’yi (özel Midland operatörü) Exxon için en muhtemel hedefler olarak görüyorlar.

Evercore ISI analistleri şunları ekledi:

Exxon hisseleri Pazartesi günü ön pazarda yaklaşık %1 düştü.

Yazar: Senad Karaahmetoviç

mentese-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu