Haber

ADIYAMAN’DA SAAT 138’DE OTEL SAHADAN CANLI YAYINLANDI

KAHRAMANMARAŞ Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde çok sayıda binanın yıkıldığı Adıyaman’da KKTC’den voleybol grubunun kaldığı otelde bir kişi 138’inci saatte sağ olarak kurtarıldı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde, kentte Atatürk Bulvarı üzerinde Gazimağusa Türk Maarif Koleji ortaokulu KKTC’li erkek voleybol takımı oyuncularının kaldığı otel çöktü.

Turist Rehberleri Derneği’nin (TUREB) uygulama eğitimi kapsamında Marmara, Ege ve Akdeniz turlarının ardından adanın güneydoğusuna, Adıyaman’daki İsias Oteli’nin enkazına gittiler. Büyük depremde mahsur kalan 43 kişi, Kıbrıs Adası Türk Azınlık Kurumu ( KATAK) arama kurtarma ekibi tarafından çalışmalarını sürdürürken, nabzının ve kalp atışlarının ölçüldüğü ve enkazda hayatta olduğu anlaşıldı. 6. günde ekiplerin yürüttüğü çalışmada, adı açıklanmayan 1 erkek 138 saat sonra canlı ele geçirildi. Sağ çıkarılan adam ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Acil serviste tedavisi sürerken otelde kazı çalışmalarına yeniden başlandı.

kaynasli-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu